Annons

Här är nattens händelser i Skåne

Väpnat rån mot restaurang i Åhus. Skottlossning mot lägenhet i Malmö.
Publicerad 16 september 2019
Foto: Johan Nilsson/TT

En restaurangägare i Åhus ska ha hotats med ett knivliknande föremål vid ett rån på söndagskvällen.

Det var strax före klockan 21.30 som polisen larmades om ett rån mot en restaurang på Köpmannagatan i centrala Åhus. Flera patruller skickades till platsen.

Annons

Enligt de första uppgifterna ska flera maskerade personer ha hotat restaurangägaren, en kvinna, med ett knivliknande föremål och tvingat till sig kontanter från henne. På natten till måndagen väljer polisen i Kristianstad att inte gå ut med hur mycket pengar det handlar om.

Kvinnan, som var ensam i restaurangen, ska inte ha skadats fysiskt vid rånet som genomfördes vid stängning.

Ingen person är gripen eller misstänkt på natten till måndagen. Polisen har hållit förhör med vittnen och restaurangen har spärrats av för en teknisk undersökning. Den har delvis genomförts under början av natten och planeras fortsätta under måndagen.

Vuxna och barn ska ha befunnit sig i en lägenhet i Fosie i Malmö som besköts sent på söndagskvällen.

Polisen larmades strax efter klockan 22.30 och flera patruller skickades till adressen. Där kunde polis konstatera att det skjutits genom en dörr till en lägenhet.

Båda vuxna och barn ska ha varit i lägenheten vid skottlossningen. Men ingen skadades fysiskt, enligt polisen.

Kriminaltekniker ska göra en undersökning på plats.

Brottsrubriceringarna är inledningsvis under natten mot måndagen grovt olaga hot, grovt vapenbrott och framkallande av fara. Ingen person har då gripits som misstänkt.

Och i Lund brann det i ett miljöhus vid Trollebergsvägen. Räddningstjänst, polis och ambulanspersonal larmades dit strax före klockan 01.

Innan räddningstjänsten hann släcka hade branden spridit sig till ett flerfamiljshus och boende evakuerades från ett flertal lägenheter. Men ingen ska ha skadats fysiskt, enligt polisen som på måndagsmorgonen uppger att orsaken till branden är okänd.

Brottsrubriceringen är försök till mordbrand.

Per-Johan Thörn WistrandSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons