Annons

Här är nattens händelser i Skåne

En till sjukhus efter explosion i Lund. Man gripen för misshandel i Kristianstads kommun.
Publicerad 14 september 2019
Foto: Johan Nilsson/TT

Skåne

Strax efter klockan 02.30 på natten till lördagen slog flera personer larm om en kraftig smäll i centrala Lund.

På plats kunde polis slå fast att det skett en detonation vid Stora Södergatan. En kvinna i 20-årsåldern, som ska ha passerat förbi, skadades. Hon fördes till sjukhus med ambulans, meddelar polisen.

Annons

Händelsen rubriceras som grov allmänfarlig ödeläggelse samt grovt vållande till kroppsskada. Polisen, som gärna tar emot tips kring händelsen, har spärrat av platsen och gör en teknisk undersökning under lördagsmorgonen. Ingen är då gripen eller misstänkt.

En man i 25-årsåldern greps av polis i södra delen av Kristianstads kommun sent på fredagskvällen.

Han misstänks ha misshandlat en annan man. Ingen av de inblandade ska ha behövt sjukvård, enligt polisen.

Gripandet skedde vid 23-tiden.

– Vi håller på och ringer åklagare nu. Han är rätt berusad, så vi har inte kunnat förhöra honom än, säger Rickard Karlsson, jourhavande förundersökningsledare vid polisen i Kristianstad, vid 02-tiden.

Inte heller vid 05-tiden har mannen kunnat förhöras än.

Under natten sökte polis efter misstänkta tjuvar i trakterna kring Loshult i Osby kommun, nära gränsen mellan Skåne och Kronobergs län.

– De håller på för fullt med hundar där uppe. De har hittat någon bil, säger Rickard Karlsson, jourhavande förundersökningsledare vid polisen i Kristianstad, vid 02-tiden.

Senare berättar han att det handlar om att diesel stulits från en bil vid ett stenbrott, oklart hur mycket.

– De har precis gett upp det. Vi har inte hittat några tjuvar. Vi har hållit på hela natten, säger Karlsson strax efter klockan 05 på lördagsmorgonen.

Per-Johan Thörn WistrandSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons