Annons

Här är nattens händelser i Skåne

Bil in i vajerräcke, träd över väg och villabrand efter blixtnedslag.
Publicerad 10 september 2019
Foto: Johan Nilsson/TT

En förare har av okänd anledning kört igenom vajerräcket på väg 21 i riktning mot Helsingborg.

Larm inkom till SOS klockan 22.20 på måndagskvällen gällande en singelolycka. Av okänd anledning har en förare kört igenom vajerräcket som skiljer vägbanorna åt. Enligt SOS är ambulans kvar på olycksplatsen vid 22.50.

Annons

Olyckan har skett mellan Ullstorp och Vanneberga. Enligt polisen kunde föraren själv köra med sin bil från platsen. Inga misstankar om brott.

Under natten till tisdagen blockerades väg 2121 av nedfallande träd.

Nedfallande träd skapade stora trafikstörningar på väg 2121 mellan Färeköp till Glimåkra södra under natten till tisdagen. Enligt Trafikverket var vägen helt öppen för trafik igen klocka 06.00 på tisdagsmorgonen.

Ett blixtnedslag ska enligt SOS Alarm ha orsakat brand i en villa under natten till tisdagen.

Larmet kom till SOS några minuter innan klocka 05 på tisdagsmorgonen. Ett äldre hus i Hårhult, i Älmhults kommun precis på gränsen till Skåne, ska ha träffats av ett blixtnedslag vilket orsakat att en brand uppstått i en yttervägg i ena husgaveln. Enligt SOS ska det finnas en bil parkerad på uppfarten till huset. Ambulans och räddningstjänst är på plats. Det är oklart hur omfattande skadeläget är.

Vid klockan 0635 var räddningstjänstens prognos att släcknings- och ventilationsarbetet av i villan skulle pågå ytterligare ett par timmar. Branden hade inte spridit sig från ytterväggen in i huset. Ambulansen hade lämnat platsen utan att ta någon person med sig till sjukhuset.

Per-Johan Thörn WistrandSkicka e-post
Staffan LundgrenSkicka e-post
Britt-Marie PaulanderSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons