Annons

Här är nattens händelser i Skåne

Man anhållen för mordförsöket i Trelleborg. Två gripna i Malmö för rån i Vellinge.
Vildsvinsolyckor i Skåne.
Publicerad 9 september 2019
Foto: Johan Nilsson/TT

Skåne

Den man som greps misstänkt för att ha misshandlat en äldre man svårt i Trelleborg på söndagen har nu anhållits misstänkt för försök till mord.

En man och en kvinna rånades under natten till måndagen i Vellinge. Senare under natten greps två misstänkta personer i Malmö.

Annons

De drabbade är en man och en kvinna, både i 20-årsåldern. De misstänkta använde enligt polisen någon form av tillhygge för att få deras tillhörigheter. De inblandade personerna ska enligt polisen känna varandra sedan tidigare.

Polis larmades under natten till adressen i Vellinge, men rånarna var då inte kvar på platsen. Den utsatta mannen och kvinnan behövde inte föras till sjukhus.

Utredningsåtgärder under natten ledde till att två personer greps misstänkta för rånet. De misstänkta är en man och en kvinna i samma ålder som de drabbade.

Vid midnatt mot måndagen kom larm om en singelolycka med personbil på E6/E22 strax söder om Vellinge.

Bilföraren ska ha krockat med ett vildsvin, enligt SOS Alarms händelseinformation.

Räddningstjänst och ambulans skickades till platsen, men ingen person behövde föras till sjukhus.

Trafikverket uppger att olyckan inträffat i riktning mot Malmö.

Vid klockan 00.45 meddelade Trafikverket att det var full framkomlighet på platsen igen.

Strax före klockan 23 krockade en personbil med ett vildsvin på väg 832 söder om Klågerup i Svedala kommun. Ingen person skadades vid olyckan, enligt vakthavande befäl i region syd.

Räddningstjänst och ambulanspersonal behövde inte göra någon insats på platsen. Polis tog hand om fallet.

Annons

Vid klockan 00.15 meddelade Trafikverket att det var full framkomlighet på vägen igen.

Strax efter midnatt kom larm om en singelolycka med personbil på E65 öster om Svedala.

Räddningstjänst åkte dit. Men enligt SOS Alarms händelseinformation visade det sig vara en bil som stod övergiven på platsen och fick flyttas. Ingen person ska ha varit kvar när räddningstjänsten kom fram.

Polisen tog sedan över ärendet. Det var begränsad framkomlighet för trafik under en stund, men vid klockan 00.45 meddelade Trafikverket att vägen var helt öppen igen.

Per-Johan Thörn WistrandSkicka e-post
Louise Cronholm LöfgrenSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons