Annons

Här är nattens händelser i Skåne

Radhusbrand och flera andra bränder i Skåne.
Publicerad 4 juli 2019
Foto: Johan Nilsson/TT

Strax efter klockan 22 på onsdagskvällen kom ett larm om brand i ett radhus i Höllviken. Räddningstjänst, ambulans och polis skickade till platsen.

Branden ska ha börjat i en carport och sedan spritt sig till först ett och sedan två av radhusens tak. Högspridningsrisk rådde på platsen då radhuslängan bestod av totalt tio hus.

Annons

Efter midnatt hade räddningstjänsten släckt branden. Ett hus rökskadades och ett annat rök- och vattenskadades. Inga personer ska ha skadats.

Polisen har ingen misstanke om brott.

– Troligtvis är det ett elfel, säger Tenny Eriksson, jourförundersökningsledare vid polisen i Ystad.

Vid 23:30 larmades räddningstjänsten till en brand i en husvagn på Bingmarkens camping.

– Det verkar ha varit en batteriladdare under sängen som börjat brinna och fått till en hyfsad brand i husvagnen, säger Joel Johansson vid Räddningstjänsten Syd.

Strax efter klockan två började en personbil brinna på E65 mellan Skurup och Rydsgård i riktning mot Ystad. Räddningstjänsten anlände med totalt fyra bilar.

Ingen person ska blivit skadad men begränsad framkomlighet rådde vid platsen enligt Trafikverket. Situationen var uppklarad vid halv fyra.

– Vi hade god effekt på släckningsarbetet, säger Joel Johansson vid räddningstjänsten.

Viktor ErikssonSkicka e-post
Per-Johan Thörn WistrandSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons