Annons

Här är nattens händelser i Skåne

Mindre brand på industri i Sibbhult. Kvinna till sjukhus efter rökutveckling i Bromöllalägenhet. Rattfyllerier i Kristianstad.
Publicerad 7 januari 2018
Foto: Johan Nilsson/TT

Skåne

Räddningstjänsten ryckte ut till Sibbhultsverken på natten till söndagen. SOS Alarm fick uppgift om händelsen på anläggningen vid Bygatan i Sibbhult klockan 02.28. Det ska ha läckt olja från en maskin. En del av oljan tog sedan eld. Och en kabel har skadats.

Annons

Han uppskattar att det var cirka 50 liter olja som läckte ut. Personal på plats gjorde en första släckinsats och larmade räddningstjänsten som kom till platsen och avslutade arbetet.

Ingen person skadades vid händelsen.

Sent på lördagskvällen larmades polis, räddningstjänst och ambulans till en adress på Ågatan i Bromölla. Grannar som hörde brandvarnare slog larm strax efter klockan 23.

Räddningstjänsten bröt upp dörren och tog sig in i lägenheten som ska ha varit rökfylld på grund av att en gryta lämnats kvar på spisen. En kvinna hittades i bostaden och togs om hand av ambulanspersonal för att sedan föras till sjukhus.

Och två män misstänks ha kört bil onyktra i Kristianstad under natten.

Klockan 03.04 stoppade polis en 24-årig man på Västra Boulevarden. Han togs med för provtagning och misstänks, förutom för rattfylleri, för grov olovlig körning då han saknat körkort.

Bara en kvart senare stoppades en 29-årig man på Ringvägen, uppger polisen. Mannen saknade också körkort och misstänks även han för grov olovlig körning samt rattfylleri.

Per-Johan Thörn WistrandSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons