Annons

Här är nattens händelser i Skåne

Brand på lägenhetsterrass i Ystad. Förhållandevis lugnt Valborgsfirande.
Tågstopp mellan Hässleholm och Kristianstad.
Publicerad 1 maj 2019
Foto: Johan Nilsson/TT

Skåne

Det ska ha börjat brinna på en terrass till en bostad på Solbacken i Ystad under natten till onsdagen. Minst en person ska ha förts till sjukhus för kontroll.

Annons

Larmet kom klockan 03.22. Räddningstjänstpersonal från Ystad och Tomelilla skickades till platsen och började släcka. Polis och ambulans var också på plats.

Fastigheten ska vara ett lägenhetshus i två plan.

– Rutorna har gått till lägenheten och var har haft spridning inne i lägenheten. Primärt är det sot och rök, så det har inte varit någon utvecklad brand inne i lägenheten, säger Gustaf Sandell, inre befäl vid Räddningstjänsten syd.

Rök ska även ha kommit in på övervåningen, berättar han.

– En person har andats in rök och undersöks av ambulanspersonal. Jag uppfattar det inte som att det rör sig om några livshotande skador, säger Sandell och uppger att personen förts till sjukhus för kontroll.

Branden kunde släckas. Räddningstjänsten fortsatte sedan med att ventilera ut röken.

– Jag tror att det rör sig om allmänfarlig vårdslöshet i samband med grillning. Vad jag förstår är det två personer man kontrollerat hälsan på, om de har andats in rök. Men det är lindriga skador, säger Pia Broman, jourförundersökningsledare vid polisen i Ystad.

Valborgsfirandet verkar ha gått förhållandevis lugnt till. I de delar av landet som Gota Media bevakar under nätterna (bland annat nordöstra och södra Skåne) rapporterar polisen om ett inte särskilt stökigt firande.

Polisen i Kristianstad beskriver en relativt lugn Valborgsmässoafton med få omhändertagna för fylleri. Under nattimmarna ska det endast ha varit två personer.

Räddningstjänsten ryckte ut till Brantevik söder om Simrishamn på Valborgsmässoafton.

Annons

Larmet om branden kom klockan 22.27. Det ska ha börjat brinna i ett träd på platsen.

Ambulans skickades inte dit.

Räddningstjänsten ryckte strax efter klockan 01.30 ut till en majbrasa som börjat brinna på nytt vid Frejagången i Vellinge. Man släckte elden med vatten och kunde lämna platsen strax efter klockan 02.

Även till Södra Mellby söder om Kivik fick räddningstjänst ryckta ut till en majbrasa som inte släckts ordentligt. Där ska personalen ha mötts av ett större område med glöd som man fick släcka.

Riksväg 19 kunde klockan 01 öppnas igen efter tisdagsmorgonens lastbilsolycka.

Ett signalfel gör att det på onsdagsmorgonen är stopp i tågtrafiken mellan Hässleholm och Kristianstad.

Felet ska ha inträffat mellan Hässleholm och Vinslöv och stoppet inträffade klockan 05.40, meddelar Trafikverket som skriver att man inväntar besked om ersättningstrafik.

Per-Johan Thörn WistrandSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons