Annons

Här är nattens händelser i Skåne

Bränder och bomblarm i Malmö. Tre gripna för misshandel i Trelleborgs hamn släppta i natt.
Två anhållna efter bråk i Åhus.
Publicerad 29 april 2019
Foto: Johan Nilsson/TT

Bränder och bomblarm i Malmö. Tre gripna för misshandel i Trelleborgs hamn släppta i natt.

Ett 40-tal boende i ett flerfamiljshus i Malmö evakuerades efter att det börjat brinna i fastigheten på natten till måndagen.

Annons

Larmet om branden på Viborgsgatan i Rosengård kom klockan 00.14. Enligt uppgift till polisen ska det ha börjat brinna på vinden.

Branden ska ha varit fullt utvecklad och räddningstjänsten drog igång släckningsarbete. De evakuerade samlades på Värner Rydénskolan.

Under natten till måndagen har det brunnit på flera platser i Malmö. Dessutom på en balkong vid Munkhättegatan samt i en restaurang på Lilla torg. Där ska någon ha antänt något bakom disken, uppger polisen som rubricerar händelsen som mordbrand.

Vid Stralsundsvägen i Lund ska det även ha brunnit i ett miljöhus, garage och bilar. Det finns inga rapporter om skadade personer vid händelserna, enligt räddningstjänsten som har haft personal från Malmö, Lund, Burlöv, Staffanstorp, Svedala, Helsingborg, Eslöv, Kävlinge, Löddeköpinge, Vellinge, Trelleborg och Landskrona involverade i händelserna.

Polisen har gjort en anmälan om skadegörelse genom brand i Lund-fallet.

Ett föremål som polisen bedömer som farligt ska ha placerats i en fastighet på Hermodsdal i Malmö.

Polisen gick ut med informationen strax före klocka 03.30 på natten till måndagen. Nationella bombskyddet samt kriminaltekniker skickades till platsen för undersöka föremålet.

Strax före klockan 06.30 meddelar polisen att föremålet ska ha varit en hemmagjord bomb. Den har flyttats och platsen uppges vara säker.

Vid 15-tiden på söndagseftermiddagen greps tre män i Trelleborgs hamn.

– Tre män har kommit i bråk med varandra och slagits så att alla har skador. Man kan säga att det är två mot en och den ene misstänks ha repat några bilar som de skulle föra in i Sverige, säger Pia Broman, jourförundersökningsledare vid polisen i Ystad.

Annons

Han misstänks därför för skadegörelse. Alla tre misstänks för misshandel.

De är i 30- till 50-årsåldern och utländska medborgare. Bråket ska ha skett under natten till söndagen, men männen greps alltså på söndagseftermiddagen.

Ingen av dem ska ha behövt sjukhusvård, enligt polisen.

Männen har förhörts och därefter beslutade åklagare om att det skulle släppas på fri fot.

Två män har anhållits efter bråk i Åhus.

Per-Johan Thörn WistrandSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons