Annons

Här är nattens händelser i Skåne

Två döda efter skottlossning i Helsingborg. Två till sjukhus efter bråk i Borrby.
Publicerad 21 april 2019
Foto: Johan Nilsson/TT

De två män som skadades allvarligt i en skottlossning i Helsingborg på natten till påskdagen har avlidit av sina skador. De fördes till sjukhus med ambulans, men kunde inte räddas.

Männen är 26 respektive 27 år gamla och polisen har underrättat anhöriga.

Annons

Polisen har spärrat av på brottsplatsen för en teknisk undersökning.

På natten till påskdagen började det brinna i gamla skolbyggnader i Vesslarp mellan Glimåkra och Lönsboda. Larmet kom klockan 01.46. Räddningstjänst åkte till platsen.

– Båda huvudbyggnaderna var övertända när de kom fram. Det var inte så mycket att rädda utan man håller på att begränsa för att förhindra spridning till skog och mark. De låter det som är kvar brinna ner under kontrollerade former, säger Dan Svensson, inre befäl vid räddningstjänsten i Kristianstad.

Ingen person ska ha skadats vid branden.

Räddningstjänstpersonal från Lönsboda, Broby och Osby arbetar på platsen och man räknar med att vara kvar under flera timmar under natten.

– Det är en gammal skola från början. Och det har varit hvb-hem, men jag tror inte att det är någon verksamhet där nu, säger Dan Svensson.

Två män har förts till sjukhus på påskaftonskvällen efter ett bråk i Borrby där ett flertal personer ska ha varit inblandade.

Det var strax efter klockan 21.30 som polisen larmades om bråk i samhället. Polis och ambulanspersonal skickades till platsen.

Tillhyggen ska ha använts och på Köpmangatan hittades två män med sårskador, vilka av polis inte bedömdes som livshotande. Männen fördes till sjukhus med ambulans.

Sent på lördagskvällen söker polis efter misstänkta, men ingen är gripen. Polisen har inledningsvis inte bestämt brottsrubricering.

Annons

Polisen ska ha gjort fynd i utredningen:

– Det som det har pratats om är knivliknande föremål och längre knivliknande föremål, säger Rickard Lundqvist, presstalesperson vid polisen region syd, till TT.

Vid 02-tiden på natten till påskdagen har ingen person gripits.

– Vi håller på att reda ut omständigheterna, säger Joakim Sjöberg.

Per-Johan Thörn WistrandSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons