Annons

Här är nattens händelser i Skåne

Inga morgontåg över Öresundsbron. Olyckor i Skåne på morgonen.
Publicerad 1 april 2019
Foto: Johan Nilsson/TT

Skåne

På grund personalbrist körs inga tåg över Öresundsbron på måndagsmorgonen. Stora delar av det danska tågbolaget DSB befarades inleda en strejk klockan 04 på natten till måndagen, uppgav Skånetrafiken i ett pressmeddelande sent på söndagskvällen.

Annons

Inga tåg körs över bron på morgonen, meddelar Skånetrafiken då. Trafiken beräknas köras som normalt från klockan 10.

Inställda tåg mellan Hyllie och Köpenhamns flygplats ersätts med bussar i pendeltrafik i båda riktningar, enligt Trafikverket som samtidigt uppger att Öresundstågen mot Karlskrona, Kalmar och Göteborg avgår från Malmö varför resenärer först bör ta sig dit med andra tåg.

Skånetrafiken uppmanar resande att vara ute i extra god tid. Informationspersonal med gula västar kommer finnas på stationerna Hyllie, Malmö C, Lund C samt Helsingborg.

I Löddeköpinge ska en bilist ha kört in i ett träd på morgonen. Polisen larmades klockan 06.26.

Ingen person ska dock ha skadats fysiskt, enligt polisen.

Och en bilförare och en cyklist uppges ha krockat i på Per Albin Hanssons väg i Malmö. Polisen fick larmet klockan 06.45.

Inledningsvis är skadeläget oklart.

Per-Johan Thörn WistrandSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons