Annons

Här är nattens händelser i Skåne

Misshandel i Kristianstad och Hässleholm. Tre gripna i hamnen i Ystad.
Publicerad 3 februari 2019
Foto: Johan Nilsson/TT

Under kvällen och natten ska det ha varit stökigt i Hässleholm, uppger polisen.

– På Harrys har det varit ett par omhändertaganden och bråk, säger Emil Johnsson, jourförundersökningsledare vid polisen i Kristianstad.

Annons

En man i 20-årsåldern greps för misshandel vid 03-tiden. Detta efter att en kvinna uppgett för en polispatrull att hon blivit slagen i ansiktet av en man inne på dansgolvet.

Polisen har inga uppgifter om att kvinnan behövt sjukvård efter händelsen.

Strax efter klockan 02 skickades ambulans och polis till Tivoliparken i Kristianstad.

Polisen uppger att en man ska ha misshandlats vid ett uteställe där. Han fördes till sjukhus med ambulans och ska då ha varit vaken och talbar, enligt polisen som gör en anmälan om misshandel.

På lördagskvällen kunde polis gripa tre stöldmisstänkta män i hamnen i Ystad. De stoppades i en bil som skulle med en färja till Polen.

– Man hittade verktyg, maskiner med mera i bilen, säger Magnus Svall, jourförundersökningsledare vid polisen i Ystad.

Männen, som är mellan 25 och 40 år gamla, misstänks för stöld alternativt häleri. Vid 02.30-tiden på natten till söndagen har de precis förhörts.

Alla tre anhölls senare under natten.

– Ingen av dem vill uttala sig, så det blir nya förhör med försvarare under dagen, säger Magnus Svall, jourförundersökningsledare vid polisen i Ystad.

På natten till söndagen ska en singelolycka med personbil ha skett på riksväg 19.

Annons

SOS Alarm fick uppgift om händelsen vid Fågeltofta norr om Skåne-Tranås klockan 03.37. Räddningstjänst, ambulans och polis skickades till platsen.

Trafikverket uppgav att det var begränsad framkomlighet där och satte prognosen för när arbetet kunde vara färdigt till klockan 05 på söndagsmorgonen. Vid klockan 04.50 meddelade man att det var full framkomlighet på platsen igen.

Föraren, en man som ska ha varit ensam i bilen, ska ha klagat på bröstsmärtor.

– Han blev hemkörd av polispatrullen som var där. Det var en vanlig halkolycka, säger Magnus Svall, jourförundersökningsledare vid polisen i Ystad.

Vid 05-tiden ska en ha blivit rånad vid Malmö centralstation. Två personer ska ha puttat mannen till marken och sedan försvunnit med hans mobil, uppger polisen.

Och vid Jägersrovägen i Malmö ska två bilar ha krockat mitt i natten. Polis larmades klockan 03.44.

Den ena bilen uppges vara en taxi och föraren ska ha stuckit från platsen. Föraren av den andra bilen är en man som polisen misstänker för rattfylleri. Han togs med för provtagning.

I den senare bilen ska även två andra män ha åkt och de fördes till sjukhus med ambulans. Den ene ska ha haft ont i ryggen.

Båda bilarna behövde bärgas.

Per-Johan Thörn WistrandSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons