Annons

Här är nattens händelser i Skåne

Två anhållna för inbrottsstöld i Skurup. Bilar i brand i Tomelilla. Misstänkt rattfylleri i Kristianstad. Ung man misstänks ha misshandlat sin flickvän.
Publicerad 29 januari 2019
Arkivbild.
Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

SKÅNE

Två män har anhållits av åklagare, misstänkta för att ha brutit sig in i en bil i Skurup. Inbrottet skedde under måndagen. Flera timmar efter inbrottet kunde polisen stanna en bil med som hade samma registreringsnummer som en bil som setts lämna brottsplatsen.

Annons

De två män som befann sig i bilen fördes in för förhör och anhölls sedan av åklagare. Polisen berättar att de har hittat en del gods i bilen, men det är oklart om godset kommer från det aktuella bilinbrottet.

Polisen i Ystad har gripit en man i 25-årsåldern under natten mot tisdagen. Mannen är misstänkt för att ha misshandlat sin flickvän. Kvinnan sa inte ha behövt uppsöka sjukhus för sina skador. Den misstänkte mannen förhörs under den tidiga morgonen.

Det har brunnit i flera bilar i Tomelilla. Under måndagskvällen larmades räddningstjänsten ut på två bilbränder, inom loppet av 30 minuter.

Det första larmet kom strax före 22.30. En personbil har brunnit vid järnvägsstationen i Tomelilla. Räddningstjänsten har varit på plats och släckt fordonet.

Det andra larmet om en bilbrand kom strax innan 22.50. Det är en personbil som har brunnit på Ladugatan i Tomelilla. Det har funnits risk för att branden ska sprida sig till ett annat fordon, men det kunde stoppas.

Polisen meddelar under natten att de kommer skriva två anmälningar om skadegörelse genom brand.

Polisen i Kristianstad genomförde under natten en husrannsakan i en bil efter att föraren kunde misstänkas för drograttfylla. Det hittades dock inget misstänkt i fordonet, men föraren är misstänkt för olovlig körning och drograttfylleri.

Ida ÖsterbergSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons