Annons

Här är nattens händelser i Skåne

Explosioner i Malmö. Bilbrand i Skegrie. Man gripen för misshandel i Svedala.
Publicerad 25 januari 2019
Foto: Johan Nilsson/TT

Även på torsdagskvällen fick polisen uppgifter om en hög smäll i Malmö. Och på natten krossades sedan flera fönster i en smäll.

Det var strax efter klockan 21.30 som polisen fick flera samtal om en hög smäll i området Fågelbacken. Räddningstjänst, ambulans och polis skickades dit och ett fristående sophus vid korsningen Västra Rönneholmsvägen/Edward Lindahlsgatan ska ha skadats.

Annons

Nationella bombskyddet kallades till platsen efter att polisen misstänkt att någonting detonerat där. Platsen spärrades av.

Det finns inga uppgifter om att personer skadats, enligt polisen.

Och strax efter klockan 00.30 på natten till fredagen ska en explosion ha inträffat vid Scheelegatan i Malmö. Polisen uppger att flera fönster krossats.

Nationella bombskyddet har skickats till platsen. Polis gör en teknisk undersökning och pratar med vittnen.

Brottsrubriceringen är allmänfarlig ödeläggelse i det senare fallet. Målet för sprängningen är oklart till en början, enligt polisen.

Två bilar ska ha skadats i en brand på en pendelparkering vid E6/E22 i Skegrie.

SOS Alarm fick uppgift om branden klockan 23.23 på torsdagskvällen. Räddningstjänst skickades till platsen.

– Det ska ha brunnit kraftigt i en personbil och lite mindre i en annan intill. I övrigt ska det inte ha funnits några andra fordon i närheten, säger Gustaf Sandell, inre befäl vid Räddningstjänsten syd.

Polis skickades också dit.

– Det är sällan bilar bara börja brinna av sig självt, konstaterar Joakim Sjöberg, jourförundersökningsledare vid polisen i Ystad.

Annons

Ingen person ska ha skadats vid branden.

En man i 35-årsåldern greps sent på torsdagskvällen i Svedala.

– Det är en man och en kvinna som håller på och separerar. Det blev bråk och det gick till handgemäng, säger Joakim Sjöberg, jourförundersökningsledare vid polisen i Ystad.

Mannen misstänks ha misshandlat kvinnan och greps klockan 23.12.

– Han ska höras om en stund. Vi får se vad åklagaren säger, säger Sjöberg.

Kvinnan behövde inte föras till sjukhus, enligt honom. Mannen släpptes senare på fri fot.

Per-Johan Thörn WistrandSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons