Annons

Här är nattens händelser i Skåne

Fyra gripna för grovt vapenbrott i Skurup. Bilbrand utanför Tomelilla. Misstänkt drograttfylleri i Kristianstad.
Publicerad 11 januari 2019
Arkivbild.
Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

SKÅNE

Under torsdagskvällen upptäckte polisen i Skurup en bil som lämnade en för dem känd adress. Bilen stoppades.

Annons

– Personen kontrollerades och det uppstod misstanke att det kunde finnas saker i den här bostaden, säger Joakim Sjöberg, inre befäl vid polisen i Ystad.

Polisen genomförde en husrannsakan på adressen.

– Man hittade ett automatvapen och en mängd narkotika, säger Joakim Sjöberg.

Den narkotika som hittades tror polisen var till för att säljas vidare.

Fyra personer greps i samband med händelsen. Det är två män och två kvinnor som är mellan 20 och 30 år enligt polisen.

Det har brunnit i en personbil utanför Tomelilla under natten. Räddningstjänsten larmades till platsen för att släcka. Branden spred sig även till en annan bil och rök kom in i en närliggande fastighet. Ingen person ska ha kommit till skada och räddningstjänsten hjälpte till med att vädra fastigheten innan de lämnade platsen.

Larmet kom strax innan klockan halv tre på natten mot fredagen.

En trafikolycka har skett på riksväg 21 väster om Perstorp under natten mot söndagen. Det är en singelolycka och föraren av bilen har kört in i mitträcket.

Ingen person ska ha kommit till skada. Vägen fick stängas för trafik en stund under räddningsarbetet enligt Trafikverket och bilen behövde bärgas fån platsen.

Polisen i Kristianstad stoppade en bil under natten på Långebro. Föraren, som är i 20-årsåldern, misstänks ha varit narkotikapåverkad och omhändertogs av polisen. Efter provtagning släpptes föraren, men är fortsatt misstänkt för drograttfylleri i väntan på provsvar.

Ida ÖsterbergSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons