Annons

Här är nattens händelser i Skåne

Stort pådrag till containerbrand på bilskrot i Skurup. Man påkörd i Vittsjö.
Man gripen i Eslöv för grovt hot.
Publicerad 7 januari 2019
Foto: Johan Nilsson/TT

Skåne

Strax efter midnatt mot måndagen kom larm om en brand inne på en bilskrot vid Upplagsgatan i Skurup. Räddningstjänst och polis skickades dit.

Annons

– Det brinner i en större container och lite runtomkring. 30-40 bildäck med mera. Men det är en begränsad yta och ingen spridningsrisk, säger Martin von Gertten, yttre befäl vid räddningstjänsten.

Personal från Skurup, Klagstorp, Veberöd samt befäl från Trelleborg jobbade på platsen.

Strax före klockan 03 meddelar SOS Alarms händelseinformation att branden är under kontroll och att en styrka från räddningstjänsten är kvar för efterkontroll.

Ingen person ska ha skadats fysiskt vid branden. Polisen har gjort en anmälan om skadegörelse genom brand, men har ingen misstänkt person tidigt på måndagsmorgonen.

En man ska blivit påkörd av en bilförare i Vittsjö på måndagsmorgonen. Larmet kom klockan 06.26 och polis, ambulans samt räddningstjänst skickades till platsen.

Mannen fördes till Centralsjukhuset Kristianstad.

En man i 20-årsåldern greps med hjälp av polisens insatsstyrka i natt. Han misstänks för grovt olaga hot i en lägenhet i norra Eslöv.

Det finns inga uppgifter om fysiska skador i samband med gripandet, uppger polisen. Mannen ska förhöras under morgonen.

Strax efter klockan 02.30 ryckte räddningstjänst och polis ut till en brand i ett miljöhus vid Stadsparksgatan i centrala Lund. Byggnaden ska framförallt ha skadats utvändigt.

Polisen har gjort en anmälan om skadegörelse genom brand.

Per-Johan Thörn WistrandSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons