Annons

Här är nattens händelser i Skåne

Brand i snickeri i Tomelilla kommun. Ung man gripen för inbrott i Malmö.
Publicerad 16 september 2020
Arkivbild.
Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Tidigt på onsdagsmorgonen brann det i Skåne Tranås Snickeri i Tomelilla kommun.

Larmet om branden vid snickeriet längs väg riksväg 19 kom klockan 05.28. Räddningstjänst ryckte ut till platsen med ett flertal enheter från Tomelilla, Ystad, Sjöbo och Äsperöd.

Annons

– Det verkar ha startat i en tillbyggnad och sedan tagit sig i takkonstruktionen på huvudbyggnaden. Det slog ut lågor ur taket på tillbyggnaden när vi kom fram. Vi har både invändning och utvändig släckning som pågår, säger Gustaf Sandell, inre befäl vid Räddningstjänsten syd, strax efter klockan 06.

Det ska inte ha varit någon verksamhet i byggnaden under natten och därmed inte några personer i byggnaden, enligt Sandell.

Polis har också varit på platsen.

– Vi har gjort bedömningen att inga misstankar om brott föreligger. Därför har vi lämnat igen, säger Sara Andersson vid polisens ledningscentral.

Räddningstjänsten är dock kvar.

– Vi kommer att vara där i ett antal timmar. Vi har fortfarande en aktiv brand i alla högsta grad, säger Sandell strax efter 06.

Vid klockan 04.41 larmades polis till Ribersborg i Malmö där en bostad ska ha utsatts för inbrott. En person uppges ha tagit sig in och sedan stuckit därifrån på cykel.

En man i 20-årsåldern kunde gripas i närheten. Inledningsvis är det oklart om något, och i så fall vad, stulits.

Per-Johan Thörn WistrandSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons