Annons

Här är nattens händelser i Skåne

En äldre man körde åt fel på E6 i flera mil. Inbrott på vandrarhem i Kristianstad.
Publicerad 23 november 2018
Foto: Johan Nilsson/TT

Skåne

En man i 90-årsåldern körde i fel körfält på E6 i Malmö-området sent på torsdagskvällen.

Annons

Polisen ska ha använt spikmatta för att få stopp på föraren.

Det var strax efter klockan 23 som polis skickades mot Yttre Ringvägen efter samtal om att en bilförare körde i fel färdriktning. Uppringare ska ha larmat kontinuerligt om att bilen kördes norrut på E6 i södergående körfält.

Norr om Löddeköpinge tog så bilfärden slut efter att polis lagt ut spikmatta som föraren körde över. Bilen behövde bärgas efter stoppet.

Innan dess hade andra bilister tvingats väja och en bilförare tvingats köra i diket för att undvika en krock. Polisen har dock inga uppgifter om att personer skadats fysiskt i samband med avkörningen.

En man i 35-årsåldern greps av polis vid 04.30-tiden på fredagsmorgonen.

Mannen misstänks för stöld efter att ha tagit sig in på ett vandrarhem i Charlottesborg i Kristianstad. Ett fönster ska ha krossats.

–Vi tar honom på bar gärning där inne, säger Martin Larsson, jourförundersökningsledare vid polisen i Kristianstad.

Klockan 06 har mannen inte förhörts än. Det är oklart om han tagit något gods.

En singelolycka med personbil inträffade på riksväg 21 i höjd med Västra Torup under natten till fredagen.

Larmet kom klockan 04.44 och bilen uppges ha voltat när föraren körde i östlig riktning. Räddningstjänst, ambulans och polis skickades till platsen.

Annons

Bilen ska ha hamnat en bit ut i terrängen, enligt SOS Alarms händelseinformation som uppger att en person förts till sjukhus med ambulans och att det gått ett tag mellan olycka och larm.

Det är oklart hur skadad personen är, enligt polisen.

Polis sökte på platsen med hund för att eventuellt hitta fler skadade.

– Vi visste inte riktigt om det var fler personer i bilen än föraren. Men det är inte spår efter någon annan, säger Martin Larsson, jourförundersökningsledare vid polisen i Kristianstad.

Inledningsvis misstänker man inget brott i samband med händelsen.

Vägen stängdes av på platsen, enligt Trafikverket som strax före klockan 06 meddelade att det var full framkomlighet på platsen igen. Men stängdes sedan vid bärgningen som gjordes under morgonen. Klockan 07.11 var vägen helt öppen igen, enligt polisen.

Och vid Grönvägen i Arlöv totalförstördes två bilar i en brand. Branden ska ha startat i den ena bilen och sedan spridit sig till den andra.

Polisen har gjort en anmälan om skadegörelse genom brand. Men på fredagsmorgonen har ingen gripits som misstänkt. Ingen person ska heller ha skadats fysiskt vid händelsen.

Per-Johan Thörn WistrandSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons