Nyheter

Här är nattens händelser i Skåne

Nyheter Artikeln publicerades
Foto: Johan Nilsson/TT

Kraftig explosion vid restaurang samt bilbränder i Malmö.

Skåne

Strax före midnatt inträffade en kraftig explosion vid en fastighet vid Rosengård centrum. Smällen uppges ha hörts över stora delen av staden.

Polis skickades till fastigheten där det ligger en restaurang. Inledningsvis har polisen inga uppgifter om att någon person skadats fysiskt.

Området har spärrats av och kriminaltekniker liksom Nationella bombskyddet har kallats dit. Polis undersöker vad som hänt, bland annat genom att hålla förhör på platsen.

På onsdagsmorgonen har ingen person gripits som misstänkt. Polisen har gjort en anmälan om allmänfarlig ödeläggelse, men det är fortfarande oklart vad som exploderat och om det finns en hotbild mot någon.

En personbil blev helt utbränd i Hyllie i Malmö under natten till onsdagen. Polis och räddningstjänst larmades dit klockan 01.50.

Polisen har gjort en anmälan om skadegörelse genom brand.

Och även från Oxie i Malmö kom larm om bilbrand strax efter klockan 05. Polisen och räddningstjänst åkte till platsen där tre bilar uppges ha skadats i branden.

Eftersom det var stor spridningsrisk till en byggnad i närheten har polisen gjort en anmälan om mordbrand. Men ingen person är gripen på onsdagsmorgonen.