Annons

Här är nattens händelser i Skåne

Kraftig explosion vid restaurang samt bilbränder i Malmö.
Publicerad 21 november 2018
Foto: Johan Nilsson/TT

Skåne

Strax före midnatt inträffade en kraftig explosion vid en fastighet vid Rosengård centrum. Smällen uppges ha hörts över stora delen av staden.

Annons

Polis skickades till fastigheten där det ligger en restaurang. Inledningsvis har polisen inga uppgifter om att någon person skadats fysiskt.

Området har spärrats av och kriminaltekniker liksom Nationella bombskyddet har kallats dit. Polis undersöker vad som hänt, bland annat genom att hålla förhör på platsen.

På onsdagsmorgonen har ingen person gripits som misstänkt. Polisen har gjort en anmälan om allmänfarlig ödeläggelse, men det är fortfarande oklart vad som exploderat och om det finns en hotbild mot någon.

En personbil blev helt utbränd i Hyllie i Malmö under natten till onsdagen. Polis och räddningstjänst larmades dit klockan 01.50.

Polisen har gjort en anmälan om skadegörelse genom brand.

Och även från Oxie i Malmö kom larm om bilbrand strax efter klockan 05. Polisen och räddningstjänst åkte till platsen där tre bilar uppges ha skadats i branden.

Eftersom det var stor spridningsrisk till en byggnad i närheten har polisen gjort en anmälan om mordbrand. Men ingen person är gripen på onsdagsmorgonen.

Per-Johan Thörn WistrandSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons