Annons

Här är nattens händelser i Skåne

Gripanden i Broby och Stilleryd efter misstanke om stöld och häleri. Bilbränder i Lund.
Publicerad 11 november 2018
Foto: Johan Nilsson/TT

En man och en kvinna har gripits och anhållits efter att ha stoppats i en bil i Stillerydshamnen.

Färden tog slut vid 17-tiden på lördagen.

Annons

– De hade misstänkt stöldgods med sig. De sitter anhållna här och vi ska försöka härleda godset under morgondagen, säger Jessica Mårtensson, jourförundersökningsledare vid polisen i Karlskrona.

De anhållna är en man 40-årsåldern och en kvinna i 30-årsåldern. Polisen har tagit bilen i beslag.

Senare på lördagskvällen, vid klockan 21.30, greps även en man i Broby som misstänks för häleri och delaktighet i det aktuella fallet.

– Vi har inte kunnat prata med honom för han är fortfarande berusad, säger Martin Larsson, jourförundersökningsledare vid polisen i Kristianstad, klockan 06.15 på söndagsmorgonen.

Strax efter klockan 01 stoppade polis en bil på Råbyvägen i Bromölla.

Föraren, en man i 40-årsåldern, togs med för provtagning efter att ha verkat påverkad. Efter provtagningen är han misstänkt för grovt rattfylleri, uppger polisen.

Cirka 20 minuter senare stoppade polis en annan man i 40-årsåldern på Norra Kringelvägen i Hässleholm. Han togs med för provtagning och misstänks nu för drograttfylleri, narkotikabrott (eget bruk) och grov olovlig körning.

Och vid 02.30-tiden brann två bilar vid Gråsparsvägen i Lund. Polisen misstänker att någon tänt eld på en bil. Sedan ska branden ha spridit sig till ännu en bil.

Polisen har gjort en anmälan om skadegörelse genom brand, men ingen är gripen på söndagsmorgonen.

Strax före klockan 23 skickades polis till Slottshöjden i Helsingborg efter uppgifter om en kraftig smäll i området. Senare kan polis konstatera att något exploderat vid en lägenhetsdörr i ett flerfamiljshus. Flera fönster ska ha skadats.

Annons

Polisen uppger att den aktuella lägenheten var tom vid tillfället och att inga personer hittats skadade. Platsen spärrades av för en teknisk undersökning och polis förhörde vittnen.

Sent på lördagskvällen ryckte räddningstjänsten ut till en singelolycka med personbil utanför Kristianstad.

Larmet om olyckan på riksväg 19 mellan Vinnö och Färlöv kom klockan 23.08.

– Det var en bil som hade kommit från Färlövshållet, färdades mot Kristianstad och av någon anledning åkt in i en elstolpe, som hade gått av, och sen vidare in i ett träd, säger Joakim Nilsson, yttre befäl vid räddningstjänsten i Kristianstad.

I bilen åkte en kvinna som före det att räddningstjänsten kom till platsen ska ha fått hjälp av några förbipasserande. Hon omhändertogs sedan av ambulanspersonal, enligt Nilsson.

– Vi misstänker drograttfylleri. Sedan är det inte säkert att det är så, vi måste skicka det till analys, säger Martin Larsson, jourförundersökningsledare vid polisen i Kristianstad.

Klockan 23.45 meddelade Trafikverket att det var full framkomlighet på platsen igen. Vid midnatt har räddningstjänsten åkt därifrån medan polis är kvar i väntan på bärgare.

Per-Johan Thörn WistrandSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons