Annons

Här är nattens händelser i Skåne

Taxichaufför skottskadad i Malmö. Misshandel i Tomelilla och Trelleborg.
Publicerad 4 november 2018
Foto: Johan Nilsson/TT

Skåne

Vid 21.30-tiden på lördagskvällen stoppade en skadad taxichaufför en polispatrull i Rosengård i Malmö.

Annons

Föraren förmodades ha en skottskada efter att ha blivit beskjuten i taxibilen och fördes till sjukhus av patrullen. Polisen spärrade av två misstänkta brottsplatser: vid Västra Kattarpsvägen och Cronmans väg. Kriminaltekniker beställdes dit.

Poliser uppger att man sent på lördagskvällen sökte efter minst en beväpnad gärningsperson och att hund användes i sökandet.

Brottsrubriceringen är försök till mord, men det är oklart hur skadad taxichauffören är, enligt polisen. Taxibilen har tagits i beslag och polisen förhör eventuella vittnen samt tar reda på om det finns relevanta bilder från kameraövervakning.

Ingen person har gripits på söndagsmorgonen.

Och en timme efter att taxichauffören dykt upp kom larm om höga smällar längre västerut i Malmö. På ett radhus i Gröndal hittades sedan misstänkta skotthål i en vägg och platsen spärrades av varpå kriminaltekniker tillkallades.

Ingen person har hittats skadad och det är enligt polisen oklart om det var någon hemma vid händelsen eller om personerna som är skrivna på adressen har något hotbild mot sig.

– Vi undersöker alla eventualiteter, men det finns inget konkret som tyder på samband mellan den första händelsen och den andra, säger Rickard Lundqvist, presstalesperson vid polisen i region syd, till TT.

På söndagsmorgonen meddelar polisen att man rubricerar händelsen i Gröndal som mordförsök och att det var personer i byggnaden vid tillfället. Men ingen har gripits som misstänkt.

En man i 20-årsåldern ska ha slagit till en jämnårig man på ett uteställe i Tomelilla.

– Han misshandlar en annan man på dansgolvet med ett knytnävsslag, det var en schism, säger Joakim Sjöberg, jourförundersökningsledare vid polisen i Ystad.

Annons

Den misstänkte mannen greps klockan 03.10. Den andre ska inte ha behövt akut sjukhusvård, enligt polisen.

– Det blev en fläskläpp, säger Sjöberg.

Sent på lördagskvällen greps en 30-årig man av polis i Trelleborg.

– Det är ett bråk inom familjen, säger Joakim Sjöberg, jourförundersökningsledare vid polisen i Ystad.

Mannens syster är målsägande i fallet som är hedersrelaterat, enligt polisen.

Den 30-årige mannen misstänks för olaga hot och misshandel. Han släpptes på fri fot efter förhör, men är fortfarande misstänkt för brott.

En man i Simrishamn misstänks för våld mot tjänsteman. Det var strax före klockan 00.30 på natten till söndagen som den 55-årige mannen ska ha bråkat med en ordningsvakt i en krogkö i centrala Simrishamn.

– Han har dragit i honom så att glasögonen gjorde något märke i ansiktet och kläderna gick sönder, säger Joakim Sjöberg, jourförundersökningsledare vid polisen i Ystad.

Mannen greps och fick nyktra till hos polisen under natten.

Strax före midnatt kom larm om en singelolycka med personbil på väg 1978 söder om Sösdala.

Annons

Kort därefter ska en olycka ha skett vid Vinslöv. Polisen misstänker drograttfylleri i det fallet.

SOS Alarm fick uppgift om händelsen i höjd med Häglinge klockan 23.44. Räddningstjänst, ambulans och polis skickades till platsen.

Men ingen person ska ha behövt föras till sjukhus med ambulans vid den olyckan, enligt SOS Alarms händelseinformation.

Vid klockan 01 meddelade Trafikverket att det var full framkomlighet på platsen igen.

Och mindre än en timme senare, klockan 00.29, kom larm om en till singelolycka med personbil i Hässleholms kommun. Den här gången på riksväg 21 i höjd med Vinslöv, i västlig riktning.

Räddningstjänst, ambulans och polis skickades till platsen där föraren var ute ur bilen redan vid larmet, enligt räddningstjänsten. Bilen ska ha gått in i mitträcket och skadat 30 meter av det, enligt polisen.

Föraren, en man i 30-årsåldern, togs med för kroppsbesiktning och misstänks för drograttfylleri.

Trafikverket meddelade att det var stor påverkan på trafiken inledningsvis. Men vid klockan 01.35 uppgav myndigheten att det var full framkomlighet på platsen igen.

Per-Johan Thörn WistrandSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons