Annons

Här är nattens händelser i Skåne

Stor brand i industrilokal och explosion i Malmö.
Publicerad 27 oktober 2018
Arkivbild.
Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Skåne

En industrilokal i Kristianstad har brunnit under natten mot lördagen. På bilder från platsen syns lågor slå upp ur taket på byggnaden och mängder av rök.

Annons

Räddningstjänsten lyckades förhindra spridningen till andra byggnader än den där branden startade.

– Huset står kvar. Det har brunnit genom taket på något ställe. Men det är en totalskadad på den stora delen av fastigheten, säger Thomas Gerdsson.

Två personer behövdes räddas ur byggnaden av rökdykare och en person ska ha förts till sjukhus. Uppgiften från räddningstjänsten säger att denne fått lättare rökskador.

Polisen har inlett en förundersökning om grov mordbrand då brandorsaken är okänd.

En explosion inträffade vid en träningslokal i Malmö på fredagen. Flera personer ringde polisen efter att ha hört en hög smäll, strax innan klockan 21.

Nationella bombskyddet kallades ut, men vad som har exploderat var vid midnatt fortfarande oklart.

Bland annat fönster har fått skador och polisen har skrivit en anmälan om allmänfarlig ödeläggelse. Det finns ingen känd hotbild mot ägaren av träningslokalen.

Ida ÖsterbergSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons