Annons

Här är nattens händelser i Skåne

Flera mopedbränder i Kristianstad. Drograttfylleri i Simrishamn.
Publicerad 5 oktober 2018
Foto: Johan Nilsson/TT

Skåne

Tidigt på fredagsmorgonen kom larm om att flera mopeder brann på Näsby i Kristianstad.

Annons

Räddningstjänst och polis ryckte ut till Vemmenhögsgatan där fyra mopeder brann. Elden ska även ha spridit sig något till ett träd, enligt räddningstjänsten.

– En rådig man har prövat att släcka med sin släckare, han dämpade ner det och så har vi släckt ner det resterande. Mopederna var totalt utbrunna när vi kom fram till platsen, säger Magnus Ekstrand, styrkeledare vid räddningstjänsten i Kristianstad.

Ingen person skadades fysiskt vid händelsen.

Strax före klockan 03 på natten till fredagen stoppade polis en 21-årig bilförare i Simrishamn.

Mannen, som stoppades när han körde bil på Kristianstadsvägen, omhändertogs för provtagning och misstänks för drograttfylleri.

I Rydebäck i Helsingborgs kommun greps en man 38-årig man som misstänks ha försökt stjäla en motorcykel i ett garage, uppger polisen. Det var strax före klockan 01 som en uppringare larmade om ett pågående inbrott i garaget som tillhör ett flerfamiljshus.

Mannen ska ha haft en kofot med sig när han tog sig in. Polis hann till platsen innan mannen hann köra därifrån i en bil. I garaget fanns en motorcykel som ska ha fått skador på tändningslåset.

Även en 49-årig kvinna, som satt i bilen mannen skulle sticka i, togs med av polis för förhör.

Per-Johan Thörn WistrandSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons