Annons

Här är nattens händelser i Skåne

Flera skadade i trafikolycka. Skottlossning i Malmö. Stearin på vägbana och bilbrand.
Publicerad 17 september 2018
Arkivbild.
Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Räddningstjänsten larmades till en bilbrand i Bromölla vid klockan kvart över fem på måndagsmorgonen.

– Det var en bil som hade börjat brinna av okänd anledning som vi släckte, säger Anders Haglund, insatsledare på räddningstjänsten.

Annons

Bilen stod på en grusplan ungefär fem-sex meter från närmaste byggnad och dessutom var det blött, så räddningstjänsten tycker inte spridningsrisken var speciellt stor.

Även polis larmades till platsen för att fastställa brandorsak och kontakta ägare.

Två A-traktorer var inblandade i en olycka med vildsvin i närheten av Kverrestad kyrka, utanför Tomelilla. Olyckan skedde vid 22.30-tiden på söndagskvällen.

Polisen berättar att den ena A-traktorn bromsade för vildsvin och den andra A-traktorn då körde in i den första bakifrån.

Det fanns två personer i vardera A-traktor och tre av dessa fördes med ambulans till sjukhus.

Region Skåne har under natten uppgett att två flickor i övre tonåren har fått lindriga skador. Hur pass skadade den tredje personen är, är i skrivande stund okänt.

Polisen säger att föraren av den A-traktor som körde på den andre är misstänkt för vållade till kroppsskada och ej anpassat avstånd.

Trafikverket varnar för stor påverkan på trafiken på E22 vid trafikplats Karlshamn V (51) i riktning mot Kristianstad. Det uppges vara slirig vägbana i påfarten till E22 i riktning mot Kristianstad.

Enligt P4 Blekinge handlar det om utspilld stearin som av okänd anledning hamnat på påfart och körbana under söndagskvällen. Sandning ska pågå fram till cirka klockan åtta.

Sent på söndagen larmades polisen om flera höga smällar i Oxie, Malmö. Polisen skriver på sin hemsida att de hittat en adress där de tror det har skett en skottlossning.

Annons

Man har inte anträffat någon skadad person men den misstänkta brottsplatsen spärrades av i väntan på tekniker. Förundersökningsledaren rubricerar händelsen som försök till mord.

En moped stod i lågor på Skolgatan i Sösdala under natten.

Larmet kom in vid 23.42 och räddningstjänsten var på plats och släckte fordonet. Polisen har skrivit en anmälan om skadegörelse genom brand, men har ingen misstänkt eller gripen för branden.

Ida ÖsterbergSkicka e-post
Jens OlanderSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons