Annons

Här är nattens händelser i Skåne

Polisen i Helsingborg sköt en man i benet. Mannen hade kniv och är misstänkt för mordförsök. Här följer natten händelser i Skåne och omvärlden.
Publicerad 4 augusti 2018
Arkivbild.
Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

En man har blivit skjuten av polisen i Helsingborg. Han hade kniv och situationen blev hotfull, säger polisen. Mannen är misstänkt för mordförsök på två poliser och är allvarligt skadad.

Ingen polis blev skadad.

Annons

Särskilda åklagarkammaren kommer titta närmare på händelsen, så som alltid när en polis använt sitt tjänstevapen.

Ett 130 meter långt fartyg har gått på grund i Öresund, vid Råå vallar, utanför Helsingborg. Befälhavaren uppträde berusat och är misstänkt för grovt sjöfylleri och vårdslöshet i sjötrafik.

Innan båten gick på grund har Kustbevakningen försökt uppmärksamma båtens befäl om att båten var ur kurs.

Det verkar inte finnas någon risk för att fartyget ska sjunka och den verkar inte heller läcka olja, uppger Sjöräddningen för TT.

På fredagskvällen fick polisen in samtal om en bil som körde vingligt vid Vanstad.

Ett vittne följde efter bilen i lugn och ro och gav polisen uppgifter om dess färd. Tack vare bra vägledning fick den vingliga färden ett slut.

Polisen kunde stoppa bilen i Brännorna, väster om Sankt Olof. Föraren, en man i 30-årsåldern, misstänks ha varit påverkad av droger och fick följa med polisen för provtagning.

Han är misstänkt för drograttfylleri och även grov olovlig körning eftersom hans körkort var indraget sedan tidigare.

I polisområdena kring Kristianstad och Ystad har det varit en lugn fredagsnatt, detta enligt de inre befälen vid 04.30.

Ida ÖsterbergSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons