Annons
Nyheter

Här är nattens händelser i Skåne

Mordförsök i Helsingborg. Smitningsolycka i Malmö. Polis släckte eld vid badplats i Kristianstad.
Publicerad 24 juli 2018
Foto: Johan Nilsson/TT

Skåne

En bil och en villa vid Ramlösavägen i Helsingborg ska ha beskjutits under natten. Det var strax efter midnatt som polis skickades till platsen och sökte med hund.

Annons

Tre personer ska ha varit i villan vid tillfället, men ingen uppges vara skadad.

Brottsrubriceringarna är försök till mord samt grovt vapenbrott. Platsen spärrades av för en teknisk undersökning.

Flera personer fördes till sjukhus efter en smitningsolycka på Inre Ringvägen i Malmö sent på måndagskvällen. Fyra personer uppgavs ha åkt i bilen, men bara en och inte föraren, ska ha varit kvar när personal kom till platsen. Denne, en man, fördes till sjukhus med ambulans. Senare kom ytterligare en skadad man till sjukhuset på egen hand.

Bilen, som hade körts av vägen, behövde bärgas. Polisen skulle hålla förhör med männen.

I Knislinge stoppades en bil strax efter klockan 01.30. En 24-årig man omhändertogs för provtagning och misstänks nu för drograttfylleri.

Vid Högskolan Kristianstad brann en moped vid 07-tiden. Den var utbrunnen när räddningstjänsten kom till platsen och hittade den liggande i gräset, men branden ska inte ha spridit sig.

Sent på måndagen fick räddningstjänsten rycka ut på ännu ett brandlarm. Denna gång till badplatsen i Österslöv, där det uppgavs brinna med höga lågor.

Larmet nådde SOS klockan 22.19. Enligt räddningstjänsten var det två killar som eldade i ett cementrör för att skrämma bort mygg, men eftersom det råder eldningsförbud tillkallades polis.

Det var ingen risk för spridning på platsen, enligt räddningstjänsten som släckte elden.

Sedan klockan 15 på måndagseftermiddagen råder totalt eldnings- och grillningsförbud i hela Skåne.

Per-Johan Thörn WistrandSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons