Annons

Här är nattens händelser i Skåne

Man körde efter misstänkt rattfull vid krock i Kristianstad. Flera bilbränder i Malmö.
Publicerad 22 april 2018
Foto: Johan Nilsson/TT

Skåne

En påkörd bilförare nöjde sig inte med att bara ringa polisen.

Annons

– Det var en man som körde på en annan man och sen körde han hem helt enkelt. Men målsägaren som hade blivit påkörd körde efter, säger Ylva Undenmark, jourförundersökningsledare vid polisen i sydvästra Götaland

Händelsen inträffade i Gamlegården i Kristianstad vid 22.30-tiden på lördagskvällen. Den påkörde såg var den misstänkte parkerade och kallade dit polis.

– Han var ganska rejält berusad och fick läggas in för tillnyktring, säger Undenmark.

Brottsrubriceringarna är grovt rattfylleri, vårdslöshet och smitning från trafikolycka.

Ingen av de inblandade skadades fysiskt, enligt polisen.

Och en annan bilförare i Kristianstad ville inte stanna när polis skulle kontrollera honom och hans passagerare under natten till söndagen.

Händelsen inträffade klockan 01.20 vid Norretullsvägen i Kristianstad.

– Patrullen ger stopptecken, men då drar bilen iväg. Det blir ett kortare efterföljande och när de väl stannar springer två personer från bilen, säger Ylva Undenmark, jourförundersökningsledare vid polisen i sydvästra Götaland.

De två männen, som båda är födda på 1990-talet, kunde dock stoppas av polisen. Föraren misstänks för vårdslöshet i trafik och grov olovlig körning. Den andre misstänks för ringa narkotikabrott.

Ett flertal bilar brann i Malmö i natt. Totalt ska tolv bilar ha skadats vid bränder på fyra olika platser i Malmö, enligt polisens sammanställning. Ingen är gripen.

Annons

Brottsrubriceringen är skadegörelse för alla bränderna. Polisen menar att man inte kan utesluta att det finns ett samband mellan dem.

Även i Arlöv brann en bil strax före klockan 01.30. Ytterligare en bil fick mindre skador vid den branden.

Per-Johan Thörn WistrandSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons