Annons

Här är nattens händelser i Skåne

Rökutveckling i villa norr om Glimåkra. Lastbilsolycka på E4 söder om Markaryd.
Publicerad 19 april 2018
Foto: Johan Nilsson/TT

Skåne

Tidigt på torsdagsmorgonen kom larm om rökutveckling i en villa norr om Glimåkra.

Annons

SOS Alarm fick uppgift om händelsen klockan 05.44.

– Ett väktarbolag som har kameraövervakning ringde in om att det var rök i villan. De väckte familjen och familjen gick ut, säger Anders Olofsson, inre befäl vid räddningstjänsten i Kristianstad.

När räddningstjänsten kom fram visade det sig att röken kom från murstocken. Men det var ingen brand i villan.

– Något har skett med murstocken. Vi är där och pratar med familjen och ventilerar ut röken, säger Olofsson.

Personal från Sibbhult var på plats liksom befäl från Osby. Styrkan från Kristianstad kunde vända innan man kommit fram.

Det är stopp på E4 söder om Markaryd, inte långt från länsgränsen, efter en olycka med två lastbilar. Troligtvis fram till lunchtid.

Larmet om olyckan kom vid 02-tiden på natten till torsdagen. En lastbil ska ha åkt in i en annan bakifrån och händelsen uppges ha inträffat i södergående riktning på E4.

Räddningstjänst, ambulans och polis skickades till platsen. Den ena lastbilen står i höger körfält medan den andra hamnat över mittvajern med lastbil och släp och blockerar framfarten.

– Det är inga personskador utan skador på lastbilarna och last som är utspridd över vägen, säger Juha Luukkonen, insatsledare vid Markaryds räddningstjänst.

Vad är det för last?

Annons

– Det är kycklingdelar; kycklingfiléer och annat. Det ligger lite på vägen, men huvuddelen av lasten är kvar i bil och släp.

Vid 01-tiden ska en lastbilsförare ha kört på flera bilar vid Kulladal i Malmö. Han ska sedan ha stuckit från platsen till fots.

Polis kan på plats konstatera att tre fordon plus lastbilen skadats. Polisen gör en anmälan om smitning från trafikolycka, misstänkt rattfylleri samt vårdslöshet i trafik.

Och cirka 1,5 timme tidigare ska en man ha försökt bryta sig in i en lokal i Värnhem i Malmö. En person ringde polisen som ska ha skickat ut flera patruller i området.

Man kunde senare få stopp på en bil med två män där den ene ska ha stämt in på signalementet som uppringaren lämnade. Men båda männen greps som misstänkta för inbrottet.

Det är oklart om något stals.

Per-Johan Thörn WistrandSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons