Annons

Här är nattens händelser i Skåne

Villabrand i Åhus och bilbrand i Kristianstad.
Publicerad 4 april 2018
Foto: Johan Nilsson/TT

Skåne

Strax efter klockan 01.30 på natten till onsdagen kom larm om en brand i Åhus.

Annons

Räddningstjänst och polis skickades till Krokiga gatan i Åhus där det börjat brinna i en mindre villa.

– Vi är på plats och håller på med släckning, säger Jonas Nilsson, inre befäl vid räddningstjänsten i Kristianstad, klockan 02.40.

Till en början ska det ha varit oklart om någon befann sig i huset och räddningstjänsten startade därför rökdykning. Men sedan visade det sig att villan var tom på människor.

– Det var ingen hemma. Man hade kontakt med ägaren som bekräftade att ingen fanns där, säger Magnus Lefèvre, vakthavande befäl vid polisen i region syd.

Räddningstjänstpersonalen var kvar vid villan under onsdagsmorgonen.

– Befälet på plats bedömde att det inte var en totalskada. Det är fortfarande en byggnad som kan bli en byggnad igen, säger Jonas Nilsson.

Det är oklart hur branden startat. Platsen har spärrats av för en teknisk undersökning.

Vid 02-tiden brann en bil vid Naturum i Kristianstad. SOS Alarm fick uppgift om händelsen klockan 02.05.

– Branden var fullt utvecklad, men släcktes av styrkan i Tollarp, säger Jonas Nilsson, inre befäl vid räddningstjänsten i Kristianstad, klockan 02.40.

Detta eftersom personalen från Kristianstad var och jobbade vid villabranden i Åhus.

Annons

Polisen rubricerar händelsen som skadegörelse genom brand.

Och vid klockan 01.10 stoppade polis en bil på väg 118 vid Hammar i Kristianstad. I bilen, som hade punktering, ska tre personer ha åkt, enligt polisen.

Föraren ska ha verkat påverkat av narkotika och togs med för provtagning. Han misstänks nu för drograttfylleri samt narkotikabrott (eget bruk).

Per-Johan Thörn WistrandSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons