Annons

Här är nattens händelser i Skåne

Vapenhot vid inbrott i Skåne. Misstänkt mordförsök i Knislinge.
Publicerad 21 februari 2020
Foto: Johan Nilsson/TT

Vid midnatt mot fredagen ska ett inbrott ha genomförts i ett källarförråd i Sjöbo. Men det upptäcktes av en kvinna som äger källarförrådet.

– Hon hotades med vapen när hon kom på dem, säger Anders Olsson, jourhavande förundersökningsledare vid polisen i Ystad.

Annons

Gärningspersonerna ska ha släppt godset de kommit över.

Polisen kunde gripa två män klockan 00.39. Männen, som är i 30- respektive 40-årsåldern, misstänks för olaga hot och stöld genom inbrott. De ska förhöras under fredagsmorgonen.

Kvinnan ska inte ha blivit fysiskt skadad vid händelsen.

En man i 20-årsåldern skadades allvarligt när flera maskerade gärningsmän tog sig in i en villa i Knislinge under natten till fredagen. Polisen rubricerar händelsen som misstänkt mordförsök.

Vid klockan 01.45 fick polisen larm om ett bråk på en adress i centrala Knislinge.

På platsen anträffades en man i 20-årsåldern med skär- eller stickskador på kroppen. Han fördes med ambulans till Centralsjukhuset i Kristianstad. Enligt initiala uppgifter från sjukhuset bedömdes hans skador som allvarliga, men inte livshotande.

Enligt uppgifter till Kristianstadsbladet ska flera maskerade gärningsmän ha tagit sig in i villan. I fastigheten fanns ett tiotal ungdomar som chockades av händelsen.

– Det har varit någon form av bråk eller tumult och i samband med det så får mannen de här skadorna, säger Jimmy Modin, presstalesperson vid polisen i region syd.

Polisen rubricerar händelsen som misstänkt mordförsök.

Per-Johan Thörn WistrandSkicka e-post
Birgitta MattissonSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons