Annons
Nyheter

Här är nattens händelser

Nattens nyhetsrubriker lokalt, nationellt och internationellt.
Nyheter • Publicerad 17 oktober 2017
Foto: Johan Nilsson/TT

Skåne

Tre personer har gripits för misshandel efter ett bråk på akutmottagningen i Malmö under kvällen, enligt Skånepolisen.

Annons

Två personer hade sökt vård på sjukhuset efter att tidigare ha drabbat samman. Där möttes de igen och bråk uppstod på nytt. Ärendet är rörigt och det är oklart vad som ligger bakom, enligt polisens presstalesperson.

Ingen är livshotande skadad, men en person vårdas på sjukhuset. (TT)

Sverige

En bil exploderade vid en Ica-butik i Sölvesborg i Blekinge. Elden spred sig även till fasaden på butiken eftersom bilen bara stod 1–2 meter från byggnaden, skriver Blekinge Läns Tidning.

– Men det är en tegelvägg så det har inte tagit sig, säger Robin Linde vid räddningstjänsten till tidningen.

Larmet inkom strax före halv ett. Räddningstjänsten har kontrollerat butikslokalerna och risken är "väldigt liten" att elden verkligen spridit sig in i byggnaden, enligt Linde. (TT)

Världen

Minst 36 människor har omkommit under det senaste dygnet i de skogsbränder som rasar i norra och centrala Portugal.

Tre personer har dessutom omkommit i bränderna i Spanien som har fått extra fart av stormen Ophelias vindar.

Bland de 36 dödsfallen i Portugal fanns ett spädbarn. Sju personer saknas fortfarande som en följd av bränderna, som har skadat minst 63 personer. 16 av dem har kritiska skador.

Annons

De 524 registrerade bränderna i Portugal är de största sedan 2006 och har orsakats av ovanligt höga temperaturer för årstiden och torka.

Portugals regering har bett flera EU-länder och Marocko om hjälp i brandbekämpningen, men hittills är det bara Italien som har skickat flygplan som kan släppa stora mängder vatten över bränderna.

I Spanien har galiciska myndigheter utlyst tre dagars regionalsorg. Där rasar 15 bränder fortfarande, och utgör en risk för både människor och hus. (TT)

Cher återvänder till vita duken efter sju år. Hon har en av rollerna i uppföljaren till biosuccén "Mamma mia", skriver The Hollywood Reporter.

"Mamma mia: Here we go again" baseras, precis som den första filmen från 2008, på Abbas låtar. Uppföljaren, där bland andra Stellan Skarsgård, Amanda Seyfried, Pierce Brosnan och Meryl Streep repriserar sina roller, har världspremiär i juli nästa år.

Några detaljer om Chers rollfigur har inte släppts men hon har gett hintar om sin roll i filmen på Twitter.

Cher har inte haft en filmroll sedan 2010 då hon spelade i musikalfilmen Burlesque med Christina Aguilera. Hon vann en Oscar för sin roll i filmen mångalen från 1987. (TT)

En 16-årig pojke har skjutits till döds i Köpenhamn.

Polisen fick larm om skottlossning vid Ragnhildgade strax efter klockan 21. Pojken hittades livlös på gatan, skjuten med flera skott. Han dödförklarades av en ambulansläkare.

"Vi kan inte just nu fastslå vad som ligger bakom skottlossningen. Vi har ett stort behov att höra från vittnen som har sett något som kan vara av intresse", säger Jens Møller Jensen vid polisen, i ett pressmeddelande. (TT)

Fredrik TanoSkicka e-post
TT
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons