Annons
Nyheter

Här är nattens händelser

Publicerad 11 oktober 2017
Foto: Johan Nilsson/TT

Skåne

Polisen uppger att det har varit en relativt lugn natt i Skåne.

Annons

Sverige

En person har skjutits på en parkeringsplats i Södertälje.

– Det är en person som är skjuten och det är inte livshotande, säger Tomas Gramén, RLC-befäl vid polisregion Stockholm, till TT. Larmet kom strax efter klockan halv ett om en skjutning nära tågstationen. Händelsen utreds som försök till mord. (TT)

En kvinna har avlidit av skador som hon fått i en svår olycka i Marks kommun, skriver Borås Tidning. Kvinnan körde ned i diket vid riksväg 41 vid 19.30-tiden. Efter singelolyckan gick hon upp till vägen och blev påkörd av en lastbil. Hon skadades svårt och avled senare. (TT)

Andelen feta svenska pojkar har mer än trefaldigats de senaste 40 åren, medan andelen feta flickor fördubblats. I övriga världen är situationen ännu värre. I vissa länder har andelen feta barn tiofaldigats.

Det är tidskriften The Lancet som nu publicerar en stor internationell studie som visar utvecklingen av övervikt och fetma bland barn och ungdomar i 200 länder mellan åren 1975 och 2016. (TT)

Världen

Två amerikanska bombplan har flugit över Koreahalvön, rapporterar sydkoreanska nyhetsbyrån Yonhap.

Enligt den amerikanska militären var det en gemensam övning tillsammans med japanskt och sydkoreanskt flyg i närheten av Japanska havet. Samtidigt har president Donald Trump haft ett möte med sina säkerhetsrådgivare för att diskutera olika alternativ för att hantera Nordkoreakrisen, enligt Vita huset. (TT)

Hundratals misstänkta IS-anhängare har flytt strider i norra Irak och kapitulerat i den kurdstyrda norra delen av landet. Händelsen är mer eller mindre unik vad gäller terrorrörelsen.(TT)

Annons

Minst 13 personer har dödats i ett fängelseupplopp i norra Mexiko. Bråk bröt ut mellan två rivaliserade gäng i ett fängelse i Monterrey i delstaten Nuevo Leon.

Polisstyrkor gick in för att stoppa det och använde då dödligt våld, uppger myndigheter. Det är ännu inte klart hur många som dödats av polisen och hur många som dödats i gängbråket. (TT)

Ida ÖsterbergSkicka e-post
TT
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons