Annons
Nyheter

Här är nattens händelser

Nattens huvudrubriker: Lokalt och i omvärlden
Publicerad 21 september 2017

Foto: Johan Nilsson/TT

Annons

Skåne

Polisen rapporterar om en lugn natt i länet.

Blekinge

En personbil i Ronneby krockade sent på onsdagskvällen med en stolpe.

Under natten hade polisen ingen ytterligare information om händelsen.

Det finns inga uppgifter om att någon ska ha skadats.

I övrigt har natten i länet varit lugn och stilla, uppger polisen.

Annons

Sverige

En gatsten har kastats in i en lägenhet i Örebro. I rummet låg två barn och sov, skriver Nerikes Allehanda.

– Gatstenen landade i fotändan på en säng där två små barn låg, säger Dan Sööder, vakthavande befäl vid polisregion Bergslagen, till TT.

Stenen, på cirka tio gånger tio centimeter, kastades in strax efter klockan 23. Inget av barnen skadades.

Tilltaget utreds som skadegörelse och framkallande av fara för annan. Det finns ingen hotbild mot familjen, enligt polisen.

– Förmodligen var det något pojkstreck, men det kunde ha gått illa, säger Sööder. (TT)

En man i Hudiksvall har dömts till fängelse för sin profilbild på Facebook. Där bär han en tröja som hetsade mot judar, skriver Hela Hälsingland.

Texten på tröjan rörde en konspirationsteori om att judar styr över världen. Tingsrätten anser att texten är en "straffbar missaktning av judar" och dömer mannen för hets mot folkgrupp till en månads fängelse.

Mannen, som även tidigare dömts för hets mot folkgrupp, nekar till brott. (TT)

Annons

Världen

Brittisk polis har gripit en sjätte person med koppling till dådet vid tunnelbanestationen Parsons Green i London i fredags.

17-åringen greps i Thornton Heath i södra London.

30 människor skadades i dådet i förra veckan, där en sprängladdning detonerade i en tunnelbanevagn under morgonrustningen. Bomben tycks inte ha utlösts helt och hållet, och ingen av dem som fördes till sjukhus fick livshotande skador. (TT)

Räddningsinsatserna fortsätter i Mexiko efter det svåra jordskalvet.

Fortfarande kommer livstecken från rasmassorna av den kollapsade skolan i Mexico City.

Över 20 elever mellan sju och tretton år och fem vuxna har konstaterats döda efter att skolbyggnaden rasade. Flera barn saknas fortfarande, men ett dygn efter jordskalvet har tecken på liv hittats, bland annat med hjälp av en värmekamera.

– Någon slog mot väggen flera gånger på ett ställe, och på ett annat ställe kom svar på ljussignaler från en lampa, säger Enrique Garcia, som hjälper till i räddningsarbetet vid skolan.

Annons

Han berättar att de har arbetat där sedan tisdagens skalv, men att det fortfarande inte har gått att komma fram till alla barnen.

Hittills har elva barn och minst en lärare räddats från skolan.

Räddningstjänst, polis, militär och frivilliga fortsätter det desperata arbetet med att flytta på rasmassor och leta överlevande och döda i flera delstater i Mexiko.

Räddningsarbetare berättar att familjer får Whatsapp-meddelanden där deras familjemedlemmar, instängda under raserade hus, ber om hjälp.

Minst 53 människor har hittats vid liv i två av de raserade byggnaderna i Mexico City, där 39 byggnader har kollapsat.

Dödssiffran har stigit till 230 efter skalvet.

Många invånare tillbringar sin andra natt utomhus i tält eller provisoriska skydd. Många vågar inte återvända till sina hem, som i många fall har skador från skalvet. (TT)

Per LidholmSkicka e-post
TT
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons