Annons
Nyheter

Här är nattens händelser

Nattens huvudrubriker: Lokalt och i omvärlden.
Publicerad 12 september 2017
Foto: Johan Nilsson/TT

Skåne

Ett hotell i centrala Kristianstad utsattes på måndagskvällen för ett väpnat rån.

Annons

Tre personer uppges ha tilltvingat sig kontanter, och en av de misstänkta hotade personalen med ett pistolliknande föremål.

Polis var på plats tre minuter efter rånet, men gärningsmännen hade då hunnit fly.

Under natten fanns ingen misstänkt gripen.

Ingen skadades fysiskt i samband med rånet.

I övrigt rapporterar polisen om en lugn natt.

Blekinge

Polisen uppger att natten varit lugn och stilla i hela länet.

Annons

Sverige

Tolv bilar har brunnit utanför en bilverkstad i Solna och orsakat rökutveckling, skriver Expressen.

– Vi har rivit upp taket för att få koll på att branden inte spred sig. Vi har fått kontroll på branden nu, det gick hyfsat snabbt, säger Lars Lindberg vid Storstockholms räddningstjänst, till tidningen.

Räddningstjänst och polis larmades strax efter klockan 01. Polisen kommer att utreda händelsen som misstänkt skadegörelse genom brand. (TT)

Världen

Det blir fortsatt högerregering i Norge. Høyres Erna Solberg har – sedan Arbeiderpartiets Jonas Gahr Støre erkänt nederlag – bjudit in till samtal om hur hon ska regera vidare.

Statsminister Erna Solberg talade inför jublande anhängare på Høyres valvaka vid midnatt. Hon tackar för stödet hos väljarna och samarbetet inom Höyre.

– Kära alla ni. Tusen tack för insatsen. Och tusen tack till de hundratusentals väljare som har röstat på oss säger hon, enligt norska medier.

– Vi har fått fyra nya år för att vi har levererat resultat på det vi har lovat, säger Sohlberg.

Annons

Hon har bjudit in partiledarna i Fremskrittspartiet, Kristelig Folkeparti och Venstre för samtal om hur de ska föra samarbetet vidare.

De fyra borgerliga partierna behåller sin majoritet med 89 mandat, enligt prognosen när över 85 procent av rösterna hade räknats.

De rödgröna partierna, inklusive Miljøpartiet De Grønne och Rødt, får 79 mandat.Regeringspartiet Fremskrittspartiet ligger på ungefär samma resultat som i förra valet. (TT)

Ovädret Irma fortsätter att tappa i kraft i sin väg upp över sydvästra Georgia och Alabama i USA, enligt en ny prognos.

Över 40 dödsfall kopplas till ovädret i Karibien och USA, varav sex i Florida, enligt de senaste rapporterna från myndigheterna. En av de döda är en man som fått ström i sig av en nedfallen elledning utanför Orlando.

I South Carolina har ett dödsfall krävts och i Georgia tre, varav en kvinna som dog av ett träd som blåste omkull. (TT)

Ett brutalt mord på en borgmästare skakar Belgien. Den 71-årige borgmästaren i industristaden Mouscron hittades mördad på en kyrkogård under måndagen med halsen uppskuren.

Kyrkogården ligger nära hans hem och han brukade låsa portarna till den varje kväll.

Annons

En man har överlämnat sig till polisen, men har ännu inte hörts. Motivet är oklart. Fallet hanteras av lokala åklagare snarare än nationella terroristutredare.

Premiärminister Charles Michel twittrar att hans tankar är med mannens anhöriga och vänner. (TT)

Per LidholmSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons