Nyheter

Här är nattens händelser

Nattens huvudrubriker: Lokalt och i omvärlden.
Publicerad 6 september 2017

Skåne

En traktor med släp som vält och tappat ut halmbalar orsakar under morgonen stopp på väg 101 mellan Ölöv och Almaröd söder om Skurup.

Olyckan inträffade strax innan 05 och enligt den senaste prognosen från Trafikverket väntas vägen åter vara öppen för trafik runt 07.30.

Under tiden rekommenderas trafikanter att köra via Dybäck.

Tidigare under natten anhölls en man i 45-årsåldern i Ystad efter att ha misshandlat sin sambo.

Mannen, som greps sent på tisdagskvällen misstänks förutom misshandel, även för olaga hot.

Enligt polisen ska kvinnan ha klarat sig utan några allvarligare skador.

I övrigt rapporterar polisen om en stillsam natt i Skåne.

Blekinge

Polisen uppger att natten i länet varit mycket lugn. Det finns inga händelser att rapportera om.

Sverige

En kraftig smäll väckte under natten boende i en flerfamiljsfastighet på Östermalm i centrala Stockholm. Utanför en lägenhet på fjärde våningen hade någon detonerat en handgranat, rapporterar SR P4 Stockholm.

Ingen var hemma och trapphuset och dörren fick endast smärre skador, enligt Stockholmspolisen.

Händelsen utreds som allmänfarlig ödeläggelse, och kommer att utredas närmare. (TT)

Det har brunnit i ett pappersbruk i Karlsborg i Kalix kommun, och räddningstjänsten har börjat få kontroll över branden, enligt NSD. En styrka har kunnat gå in i byggnaden för att lokalisera bränder och släcka dem.

Drygt 25 brandmän bekämpar branden, enligt lokala medier.

Larmet om brand i en hög byggnad vid pappersbruket kom vid 22-tiden, och det rör sig om en brand i ett gammalt blekeri.

– När vi kom fram brann det både i tak och väggar, säger Bengt Lindgren, inre befäl vid räddningstjänsten i Norrbotten, till SR P4.

Stora delar av taket och väggarna har brunnit.

Polisen har spärrat av området vid fabrikens grindar på grund av explosionsrisken. Ingen människa har skadats, och det finns ingen spridningsrisk. I pappersindustriområdet finns kemikalier och en klortank.

Det är inte klarlagt hur branden har uppstått. Tak och väggar i industrilokalen är sannolikt totalförstörda, enligt NSD. (TT)

Världen

16 människor, som tros vara migranter, har hittats döda i öknen i Libyen nära gränsen till Egypten. Kropparna hittades omkring 30 mil sydväst om kuststaden Tobruk, enligt Ahmed al-Mismari, talesperson för den libyska militären.

Han säger att militären fortfarande söker i området och att det inte finns några uppgifter om de dödas identitet. De tros vara migranter som försökt ta sig till Libyen för att söka arbete, eller för att ta sig vidare till Europa med båt.

Döda migranter har tidigare hittats i området sedan de bland annat övergetts av människosmugglare i öknen. (TT)

Burma har lagt ut landminor vid delar av gränsen till Bangladesh de senaste tre dagarna, enligt två regeringskällor i Dhaka. Syftet tros vara att förhindra att människor från den muslimska folkgruppen rohingya, som flytt undan våldet i landet, ska återvända.

Närmare 125000 ur minoritetsgruppen har den senaste tiden flytt till grannlandet Bangladesh, vilket lett till en stor humanitär kris. Den stora flyktingströmmen kommer efter en ny våldsvåg sedan gerillagrupper attackerade polisposteringar och militärbaser i Burma i augusti. Sedan dess har minst 400 människor dödats i en militäroffensiv.

Bangladesh kommer formellt att lämna in en protest mot att grannlandet placerat ut landminor så nära gränsen, säger källorna som vill vara anonyma. (TT)

Per LidholmSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.