Annons
Nyheter

Här är nattens händelser

Nattens huvudrubriker: Lokalt och i omvärlden.
Publicerad 3 juli 2017

Foto: TT

Skåne

Annons

En personbil nära Arkelstorp, strax norr om Kristianstad, kraschade under natten genom ett staket och in en trädgård. En ensam förare ska ha färdats i bilen. Denne klagade på smärtor i axel och arm, enligt räddningstjänsten.

Upprinnelsen till olyckan var under natten okänd.

Polisen har ännu ingen gripen efter skottlossningen i ett bostadsområde i stadsdelen Holma i Malmö.

Tre män skadades.

– Två har allvarliga skador och en lindriga skador, säger Jimmy Gottfridsson vid Region Skånes presstjänst.

Polisen fick flera larmsamtal från människor i området som hörde ett flertal skott avlossas vid 20-tiden på söndagskvällen.

Flera patruller och ambulanser skickades till brottsplatsen och ett stort område spärrades av. Tre män hittades skottskadade. Männen, som är i 20- till 30-årsåldern, fördes med ambulans till sjukhus.

Polisens tekniker och vapenhund har arbetat i området under natten. Den tekniska undersökningen är avslutad och avspärrningen är hävd. Under kvällen och natten har polisen knackat dörr och pratat med människor som blev vittne till händelsen. Polisen har inte gripit någon med koppling till skjutningen. (TT)

Annons

Strax innan 06 väjde en lastbil för vilt och hamnade i diket på länsväg 2101 strax söder om Lönsboda i Osby kommun. Inledningsvis fanns inga uppgifter om eventuella personskador. Vägen stängdes efter olyckan av och under den tidiga morgonen var Trafikverkets första prognos trafiken skulle påverkas fram till 07.30-tiden.

Blekinge

En man i 40-årsåldern anhölls under natten efter misstanke om att han misshandlat sin sambo.

Mannen greps på söndagskvällen på en adress i Karlshamn. Kvinnan ska inte ha fått några allvarligare skador, enligt polisen.

I övrigt uppger polisen att natten varit lugn i hela länet.

Sverige

En kraftig brand rasade under natten i en lägenhet i Ulvsunda i Stockholm.

– En person är hittad avliden i lägenheten, säger Anette Bäcklin, ledningsoperatör vid Storstockholms räddningstjänst.

Annons

Ett larm om en explosion kom in vid 02-tiden. När räddningstjänsten kom fram brann det i en lägenhet.

– Räddningstjänsten har konstaterat att det varit en explosionsartad brand som har lett till att glaset till en inglasad balkong har flugit ner, säger Jens Mårtensson, RLC-befäl vid polisregion Stockholm.

En man hittades död i lägenheten. Han har ännu inte gått att identifiera på grund av skadorna.

– Allting tyder på att det är den som bodde där som är den döde, säger Mårtensson.

Räddningstjänsten lyckades släcka branden innan den spred sig till andra lägenheter. (TT)

Två personer har fått föras till sjukhus efter en brand i en sommarstuga i Örnsköldsvik.

– Det har funnits två personer i huset varav den ene, en äldre man, har fått vissa brännskador. De är förda till sjukhus, säger Åke Landfors, inre befäl vid räddningstjänsten i Örnsköldsvik.

Sommarstugan var övertänd när räddningstjänsten kom fram. De två boende i stugan hade själva tagit sig ut ur huset.

– Sommarstugan gick inte att rädda. Vi har fått rikta in oss på att skydda omgivningen och det har vi gjort, det blev ingen spridning. Nu har vi folk på plats för bevakning och sommarstugan har brunnit ner, säger Åke Landfors. (TT)

Annons

Världen

Åtta personer skottskadades sent på söndagskvällen i närheten av en moské i Avignon i södra Frankrike. Enligt lokala medier säger polisen att händelsen inte är terrorrelaterad.

Lokaltidningen La Provence skriver att gärningsmännen sköt mot personer som lämnade en moské. Där skadades fyra personer. Ytterligare fyra personer skadades i en lägenhet i närheten. Ingen är livshotande skadad.

En åklagare bekräftar att det inte rör sig om terror.

– Efter vad vi fått reda på under kvällen var moskén inte målet, säger åklagaren. (TT)

Alla åtta ombord omkom då en helikopter, i färd med att evakuera människor efter ett vulkanutbrott, kraschade i Temanggung på Java i Indonesien.

Helikoptern ska ha flugit in i en klippa i området. Fyra besättningsmän och fyra räddningsarbetare omkom.

Räddningspersonalen var på väg för att övervaka följderna av vulkanutbrottet på söndagen. Minst tio personer skadades när lera, aska och stelnad lava plötsligt slungades ur Silerikratern. (TT)

Per Lidholm
Annons
Annons
Annons
Annons