Annons

Han såg mordförsöket: ”Kvinnan gick emellan”

Nattens misstänkta mordförsök verkar ha börjat med skadegörelse, enligt boende i Klagstorp som såg en man krossa rutor. Händelsen eskalerade sedan. ”Det uppstod tumult”, säger ett vittne som TA pratat med.
Klagstorp • Publicerad 9 juli 2019
Flera rutor krossades.
Flera rutor krossades.Foto: Jenny Isaksson

Strax efter midnatt natten till tisdag skadades tre personer utanför sin bostad i Klagstorp. En man i 50-årsåldern sitter anhållen misstänkt för mordförsök och grov misshandel.

Leo Andersson bor ett par hus bort, och var ute på gatan när händelsen inträffade. Han var också en av de som ringde polis.

Annons

– Jag har småbarn, och lillkillen vaknade av att det kom en bil här i vad som lät som 200 kilometer i timmen. Så jag gick ut och tittade, säger Leo Andersson.

När han kom ut på gatan såg han att allt inte stod rätt till.

– Då såg jag en man som stod och smällde rutorna på bostaden, och sedan kom de som bor där ut och det uppstod tumult, säger han.

Enligt uppgifter till TA ska mannen ha stått och krossat flera rutor med en hammare.

Leo Andersson bor något hus bort, och blev vittne till händelsen.
Leo Andersson bor något hus bort, och blev vittne till händelsen.Foto: Jenny Isaksson

När mannen och de två tonåringarna bråkade upplevde Leo Andersson det som att kvinnan som kom från bostaden försökte att stoppa det.

– Kvinnan gick emellan, och sedan stack mannen och de började ropa efter ambulans, säger han.

Enligt honom så gick händelseförloppet mycket fort.

– Det tog kanske en minut att krossa rutorna, och bråket varade kanske fem minuter. Sedan tog det drygt 20 minuter innan ambulans var på plats, säger Leo Andersson.

Kvinnan ska ha skadats allvarligt. De två tonåringarna fick lindrigare skador.

Sebastian MårtenssonSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons