Annons
Nyheter

Gränskontrollerna förlängs i ett halvår

Regeringen har beslutat om gränskontroll vid den inre gränsen i ytterligare sex månader.
Trelleborg • Publicerad 10 november 2017

På fredagen meddelade regeringen att gränskontrollerna förlängs. Därmed kan gränskontrollen i Trelleborgs hamn fortsätta till våren.

Regeringen har beslutat om gränskontroll vid den inre gränsen i ytterligare sex månader, fram till och med den 11 maj 2018. Regeringens bedömer att det fortsatt finns ett hot mot den allmänna ordningen och den inre säkerheten.

”Den risk som framför allt bristerna i kontrollen av EU:s yttre gränser medför – vilket bland annat gör det möjligt för potentiella terrorister att resa in i Schengenområdet – gör att vi måste ha kvar våra egna inre gränskontroller. Kontrollen ska genomföras vid de hamnar i polisregionerna Syd och Väst som Polismyndigheten bedömer som lämpliga, samt vid Öresundsbron.” heter det i pressmeddelandet.

Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons