Annons
Nyheter

Fyra personer hittade döda i skånsk villa

Fyra personer hittades döda i en villa i Bjärred på tisdagen. Händelsen utreds som mord. Enligt rektorn på det ena barnets skola var det en familj i djup kris.
Bjärred • Publicerad 9 januari 2018 • Uppdaterad 10 januari 2018
En familj på två vuxna och två barn har hittats död i en villa i Bjärred utanför Lund.
En familj på två vuxna och två barn har hittats död i en villa i Bjärred utanför Lund.Foto: Johan Nilsson/TT

Polisen skickade en patrull till adressen efter en anmälan om att en person som är skriven där inte dykt upp på sin arbetsplats. Väl framme i villan hittade man de fyra avlidna personerna, två vuxna och två flickor. Enligt DN gick flickorna årskurs 5 respektive 8.

Polisen kunde snabbt konstatera att den misstänkte gärningspersonen fanns i villan, uppger Ewa-Gun Westford, presstalesperson vid Skånepolisen, till TT.

Annons

– Vi letar inte efter någon gärningsman utifrån. Men vi hanterar det ändå som en mordutredning till dess att vi har allt klart för oss, säger hon.

Under tisdagseftermiddagen och kvällen hade polisen en stor insats på platsen. Även under onsdagen fortsatte arbetet. Enligt Ewa-Gun Westford har polisen en tes om vad som kan ha hänt i villan.

– Det här är en förundersökning som är svår att bedriva. Men vi gör det med en tanke om omsorgen om de anhöriga, säger hon till Sydsvenskan.

På onsdagsförmiddagen hölls en presskonferens på kommunhuset i Lomma. Där informerades det bland annat om att det finns krisberedskap på plats på skolorna.

– Vi kommer att finnas ute på skolor och i kyrkan i Bjärred för att stötta där det finns behov, säger Amelie Gustafsson, socialchef och ansvarig för krisstödsorganisationen i Lomma kommun, till Sydsvenskan.

De båda barnen hade enligt SVT Nyheter hemundervisning flera dagar i veckan av medicinska skäl men skolorna ska ha haft god kontakt med familjen. Uppgifter till SVT pekar på att barnens sjukdom kan haft betydelse för den tragiska händelsen. Rektorn på det ena barnets skola, Margareta Strand Karlsson, menar att det var en familj i djup kris.

– Men jag hade hade aldrig kunnat föreställa mig att något sådant här skulle kunna hända, säger hon till SVT Nyheter.

Per-Johan Thörn WistrandSkicka e-post
Louise Cronholm LöfgrenSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons