Annons
Nyheter

Fräck tjuv lurade kvinna med karta – stal plånbok

Den äldre kvinnan och hennes syster hade varit och handlat i centrala Vellinge då en okänd man kom fram och hjälpte dem med deras kassar. Men det hela slutade med att han stal den äldre kvinnans plånbok.
Vellinge • Publicerad 8 november 2019
Genrebild.
Genrebild.Foto: FREDRIK SANDBERG / TT

Det var vid 15-tiden på torsdagseftermiddagen som kvinnorna var på väg att lasta in varor i en bil på Järnvägsgatan i Vellinge. Enligt en anmälan till polisen ska en främmande man kommit fram till dem och erbjudit sig att hjälpa till.

Efter att en av kvinnorna hade satt sig i bilen vecklade han ut en karta som han lade i hennes knä för att hon skulle hjälpa honom med en vägbeskrivning.

Annons

När han hade lämnat platsen upptäckte kvinnan, som är strax över 90 år, att någon öppnat hennes handväska och tagit hennes plånbok. Den innehöll 1 000 kronor i kontanter, id-kort, bankkort och andra kort.

Händelsen rubriceras som grov stöld.

Jenny IsakssonSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons