Annons
Nyheter

Fräck kupp mot trelleborgsföretag

Reppu har drabbats av en stor stöld. Tjuvar stal maskiner för över hundra tusen kronor.
Trelleborg • Publicerad 30 oktober 2017
Reppu på Fraktvägen har utsatts för stor stöld.
Reppu på Fraktvägen har utsatts för stor stöld.Foto: Jonas Bergström

Svets- och montageföretaget Reppu på Fraktvägen har drabbats av ännu en stöld.

Under natten till fredagen bröt sig flera tjuvar in på företagets mark. Flertalet containrar bröts upp och pressverktyg, rörläggningsmaskiner samt diverse verktyg stals.

Annons

Sami Järvenpää, vd för Reppu, är bedrövad av stölden.

– Det som stulits har stora värden för oss. Vi har haft flera stölder hos oss nu. Det är för jävligt när man ser att tjuvarna har ett systematiskt tillvägagångssätt, säger Sami Järvenpää.

Tjuvarna bröt sig in klockan fyra på natten. Företaget har i efterhand kunnat se stölden via sitt kameraövervakningssystem, där tjuvarna brutit upp containrar där maskinerna förvarats.

– De höll på i en över en timme med att kämpa för att få upp låsen till containrarna. Sedan kom en bil in på området och fraktade bort stöldgodset, berättar Sami Järvenpää.

Enligt polisanmälan har stöldgodset ett värde på över hundra tusen kronor. Men det kan vara värt mer.

– Vi håller på och se över allt som stulits, jag kan inte ge dig en summa i dag, säger Sami Järvenpää.

Företaget har i stort kunnat fortsätta produktionen trots stölden.

– Det blev ett kortare stopp i vissa jobb och vi kanske får hyra in vissa verktyg för att kunna fortsätta produktionen, säger Sami Järvenpää.

Han tycker det känns hopplöst att företaget råkat ut för flera stölder trots att de befinner sig på ett inhägnat område med kameraövervakning och larm.

– Kanske ska vi företag på västra industriområdet gå ihop på något sätt för att hålla tjuvar borta, funderar Sami Järvenpää.

Jonas BergströmSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons