Annons
Nyheter

Fortsatt besvärligt väder – flera olyckor

Klass 1-varningen för snöfall i Skåne ligger kvar och väglaget bedöms fortsatt som mycket besvärligt. Flera olyckor och avåkningar har drabbat framförallt lastbilar.
Trelleborg • Publicerad 1 mars 2018
Snö på Järnvägsgatan.
Snö på Järnvägsgatan.Foto: Tomas Nyberg

SMHI:s varning för snöfall ligger kvar för Skåne och enligt Trafikverket är väglaget fortsatt halkigt med risk för snörök på flera håll i länet, och särskilt i södra och östra Skåne.

Under torsdagen ställde två lastbilar till det på väg 101 genom Anderslöv när de blev stående i det hala väglaget. En av lastbilarna kunde efter en stund bärgas från platsen. Den andra stod enligt Trafikverket under flera timmar illa till och påverkade framkomligheten i trafiken. Lastbilen fastnade vid 11.45-tiden. Vid 14.30-tiden kom besked om att trafiken åter kunde rulla på sträckan.

Annons

Mellan midnatt och klockan 22 på onsdagen skedde, enligt polisens statistik, 69 stycken trafikolyckor i Skåne. Under kvällen inträffade bland annat flera lastbilsolyckor på E 6, vilket gjorde att vägsträckan tidvis fick stängas av.

Skånetrafiken varnar för att det är stora störningar i både buss- och tågtrafik. Det kan med kort varsel kan uppstå förseningar och inställda turer. De största problemen är på Österlen där flera regionbusslinjer är helt inställda, liksom tågen mellan Ystad och Simrishamn.

NYTTIGA LÄNKAR:

Cecilia KarlssonSkicka e-post
Louise Cronholm LöfgrenSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons