Annons
Nyheter

"En obeskrivlig känsla”

Efter 24 timmar i följd på roddmaskiner gick de till slut i mål. De engagerade rodde in över hundra tusen kronor till sjuka barn.
Trelleborg • Publicerad 19 november 2017 • Uppdaterad 20 november 2017

Se sista minuten av Ro för livet i klippet ovan.

Starkt påhejade av publiken runt om hagen i Sports club Oasen kämpade personerna på roddmaskinerna de sista minuterna. Efter 24 timmar i sträck på roddmaskinerna fick de till slut gå av dem.

Annons

Applåderna från dem runt omkring, som bevittnat ”Ro för livet”, ville aldrig ta slut.

Det blev ett kramkalas när deltagarna var klara efter 24 timmar.
Det blev ett kramkalas när deltagarna var klara efter 24 timmar.Foto: Jonas Bergström

– Det här är en obeskrivlig känsla. Det går inte att hålla tillbaka känslorna. Det här betyder så mycket för mig, säger Daniel Jönsson med tårar på väg ut från ögonen.

För honom var det väldigt personligt.

Hans sambo gick bort i cancer för ett par år sedan och under tiden hon behandlades bodde Daniel Jönsson och övriga i familjen i ett Ronald McDonaldhus.

Därför var det naturligt att den organisation som ska få pengarna de rodde in skulle bli ”Ronald McDonald House Charities”, en fond som tillhandahåller bostäder i anslutning till barnsjukhus, där familjer kan bo tillsammans under tiden som barnen behandlas för svåra sjukdomar.

De fyra killarna som arrangerade Ro för livet, Daniel Jönsson, Jonas Larsson, Linus Bladh och Daniel Steen, har även en gemensam vän vars familj bor i ett Ronald McDonaldhus nu medan sonen behandlas för leukemi.

– Det här var helt magisk. Det går inte att beskriva. Vi har fått ett otroligt stöd från så många till det här, säger en rörd Jonas Larsson efteråt.

Fem lag med tre personer i vardera lag turades om att köra på en roddmaskin. På en sjätte maskin fanns även ett allmänhetens lag som alla kunde vara med i.

Ett lag fick bryta på grund av skada men de andra kunde genomföra hela evenemanget.

För varje kilometer som de rodde in skänkte 210 privatpersoner och 21 företag varsin krona.

Annons

Efter 24 timmars slit stod det klart att summan som de rodde in landade på drygt 100 000 kronor.

Så mycket rodde alla.
Så mycket rodde alla.

Men summan som går till Ronald Mcdonalds hus i Lund kommer att bli ännu större eftersom det tillkommer de pengar som kommit under helgen från all försäljning i lokalen och det lotteri som arrangerats. Dessutom har folk skänkt pengar under helgen, både med kontanter och via swish.

– Vi ska räkna ihop allt och se vad summan hamnar på. Men det är fantastiskt att så många har valt att bidra, säger Jonas Larsson.

Gänget som gjorde det.
Gänget som gjorde det.

Deltagarna som rott i 24 timmar var av förståeliga skäl slitna när de kunde gå av roddmaskinerna.

– Det kommer säkert kännas imorgon men hur sliten kroppen är, är det lilla i det här. Det är att man hjälpt de som får ta del av pengarna som betyder något, säger Daniel Jönsson.

Vissa av dem som kört på i 24 timmar var ändå inte så slitna. En av dem var trelleborgaren Bengt Lussetti. Detta var samtidigt hans 709:e dag i rad med ett träningspass.

– Jag är faktiskt inte så trött. Man fick så mycket energi av alla människor som var här, säger Bengt Lussetti.

– Vi körde en kvart var sen bytte vi, det var helt perfekt. Jag rodde en timme igår en gång och då fick jag ont direkt, säger Bengt Lussetti.

Hans lagkamrat Kerstin Olsson hade också förvånansvärt mycket krafter kvar trots 24 timmar på roddmaskinen.

– Man har haft så mycket adrenalin i kroppen. Vi fick två timmars vila på natten och jag sov nog en timme. Jag gillar sådana här utmaningar, säger trelleborgaren.

Några av dem som deltog i allmänhetens lag i helgen, och som rodde en liten stund, var tio spelare från landslaget i goalboll och moderaternas oppositionsråd Mikael Rubin.

Jonas BergströmSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons