Annons
Nyheter

Elev misshandlades på skola

En kvinnlig elev som är född 2001 döms av Ystads tingsrätt till ungdomsvård för misshandel efter ett bråk som inträffade den 1 juni på en skola i Trelleborgs kommun.
Trelleborg • Publicerad 25 oktober 2017
En elev född 2001 döms för misshandel och ofredande.
En elev född 2001 döms för misshandel och ofredande.Foto: Anders Wiklund/TT

Den elev som nu blivit dömd var den dagen arg på några lärare eftersom hon tyckte att de framfört falska anklagelser mot henne. Hon konfronterade då en lärare i matsalen varpå hon blev än mer upprörd och ville lämna matsalen.

På vägen ut ur lokalen stod några elever i vägen för henne och hon ska då ha knuffat till en elev. Det ledde en stund senare till att de elever som utsatts för ilskan konfronterade den nu dömda eleven som då sprang efter tre elever in i skolan. Där stötte eleverna ihop i en korridor.

Annons

Två av eleverna anmälde att de blivit misshandlade av den nu dömda eleven under konfrontationen.

Hon döms för misshandel då tingsrätten anser att det är klarlagt att hon slagit en av eleverna i ansiktet med knuten hand, vilket vittnen uppmärksammade.

Hon frikänns däremot från den andra misshandelsanklagelsen, då det inte finns några skador dokumenterade från händelsen och då vittnena inte uppmärksammade vad som hände.

Samtidigt dömer Ystads tingsrätt eleven för två fall av ofredande för att hon har skickat ett flertal meddelanden till två tjejer via sociala medier med hänsynslöst och djupt kränkande innebörd.

Jonas BergströmSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons