Annons
Nyheter

Döms för snatteri av magneter

Mannen hävdar att han bara gick ut ur butiken när han fick ett telefonsamtal. Han menar att han sedan skulle gå in och betala varorna. Men nu döms han för snatteri.
Trelleborg • Publicerad 31 oktober 2017
Ystads tingsrätt.
Ystads tingsrätt.Foto: Stig-Åke Jönsson

En man i 35-årsåldern döms av Ystads tingsrätt till 60 dagsböter för snatteri på ICA Maxi.

Enligt mannen gick han bara ut ur butiken då han fick ett telefonsamtal för att få prata i lugn och ro. Han insåg vad han gjort när en väktare kom fram till honom och då ville han gå in i butiken och betala varorna.

Annons

Men tingsrätten tror inte på hans version eftersom en butikskontrollant såg hur mannen öppnade ett paket med magneter och stoppade dem i bakfickan. Sedan hängde han tillbaka det tomma paketet. Därefter såg den anställde hur mannen gick vidare i butiken och tog två par solglasögon och en doftspray, varor för ett sammanlagt värde av 414 kronor.

Mannen säger sig inte veta hur magneterna kunde hamna i hans bakficka. De övriga artiklarna hade han i sin vänstra hand när väktaren kom fram till honom.

Dagsböterna han döms till uppgår till 3000 kronor.

Jonas BergströmSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons