Annons
Nyheter

Nate: Dödligt oväder i Centralamerika

Minst 20 människor har omkommit i Centralamerika, sedan den tropiska stormen Nate dragit in med kraftiga regn.
Centralamerika • Publicerad 6 oktober 2017
En skylt varnar för träd som ligger över vägen efter att Nate dragit fram vid utkanten av Costa Ricas huvudstad San Jose.
En skylt varnar för träd som ligger över vägen efter att Nate dragit fram vid utkanten av Costa Ricas huvudstad San Jose.Foto: Moises Castillo/AP/TT

Ovädret förväntas nå orkanstyrka när det drar vidare mot Mexiko och USA.

Minst elva människor har omkommit i Nicaragua och sju rapporteras saknade. I Costa Rica är dödssiffran sex och ytterligare 15 människor saknas.

Annons

Det råder undantagstillstånd i de båda länderna som drabbats hårt av lerskred, översvämmade floder och vägar som spolats bort.

I Costa Rica har 5 000 människor flytt sina hem på grund av höga vattennivåer och risken för jordskred, enligt Ivan Brenes, chef för den internationella katastrofmyndigheten.

I Honduras säger myndigheterna att tre människor bekräftats döda.

Enligt det amerikanska orkancentret NHC förväntas Nate minska i styrka när den drar norrut mot Mexiko men tillta igen och "vara nära att nå orkanstyrka" när den drar in över land igen, sent på fredag lokal tid.

Den amerikanska delstaten Louisiana och staden New Orleans förbereder sig för stormen. Det kan bli den tredje orkanen att slå mot södra USA på mindre än två månader.

TT
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons