Annons
Nyheter

Dansk dokumentär berättar om Kim Walls sista tid

På torsdagskvällen sändes en dokumentär i danska kriminalprogrammet Station 2 om Kim Walls sista tid i livet.
Köpenhamn • Publicerad 25 januari 2018 • Uppdaterad 26 januari 2018
Kim Wall.
Kim Wall.Foto: Tom Wall

Dokumentären bygger bland annat på uppgifter från Kim Walls danska pojkvän. I en artikel om dokumentären på danska TV2 står det att Wall och pojkvännen höll i en avskedsfest samma kväll som hon mötte upp Peter Madsen. Paret planerade att flytta till Kina bara sex dagar senare.

Kim Wall hade tidigare haft kontakt med Madsen, men inte fått tid för någon intervju. Men nu hörde han av sig och ville bli intervjuad. Men i så fall skulle det ske samma kväll och i ubåten.

Annons

Enligt artikeln om dokumentären kom Kim Wall och pojkvännen gemensamt fram till att det var okej att hon lämnade sin egen avskedsfest för att göra intervjun. Hon trodde att hon skulle vara tillbaka ett par timmar senare. Festen hölls i Köpenhamn nära havet och pojkvännen och vännerna vinkade till Kim Wall som åkte förbi i ubåten. Hon vinkade tillbaka.

Under kvällen hade pojkvännen och Kim Wall kontakt vid flera tillfällen. Först såg han ingen anledning till oro. Men när han inte fick någon kontakt med henne slog han först larm till polisen och sedan till Sjövärnet.

Dokumentären, som även skildrar polisens arbete med att hitta Kim Walls kroppsdelar i Kögebukten, sändes på danska TV2.

Louise Cronholm LöfgrenSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons