Annons
Nyheter

Butiksinbrott på Milda Matilda

Butiken Milda Matilda på Algatan hade inbrott under natten till onsdagen. Någon krossade en ruta med stora stenar.
Trelleborg • Publicerad 10 januari 2018
Foto: Jenny Isaksson

Det var vid klockan 01.46 som en person slog larm om att någon krossat en fönsterruta på entrédörren så att larmet gått i butiken.

Vittnen ska ha sett en man i blå jacka på cykel röra sig i närheten av butiken innan larmet gick. När polis kom till platsen var det dock ingen person kvar där.

Annons

– Någon har krossat rutan i dörren med tre stora stenar, antagligen från vägarbetet här runt hörnet, säger Birgitta Vejmarker som driver Milda Matilda.

Butikens växelkassa har blivit stulen, och i nuläget vet man inte om något mer tagits.

– Det kunde väl ha varit värre, men det är en massa jobb med att ersätta dörren, städa undan allt glas och ringa försäkringsbolag och så vidare, säger Birgitta Vejmarker.

Någon har tagit sig in genom hålet i dörren.
Någon har tagit sig in genom hålet i dörren.Foto: Jenny Isaksson

Butiken har under sina åtta år aldrig tidigare blivit utsatta för något inbrott.

– Jag vet inte om jag känner mig mer orolig nu än innan, jag är inte särskilt rädd av mig. Det kunde varit så mycket värre, säger Birgitta Vejmarker.

Något som kan spela roll för säkerheten i centrum tror hon är gatubelysningen.

– Jag tror att mörkret gör sitt, vi har inga lampor över Algatan här ute. Jag har en anställd som inte vill jobba kväll för att hon tycker det är obehagligt att gå hem i mörkret, säger Birgitta Vejmarker.

Per-Johan Thörn WistrandSkicka e-post
Sebastian MårtenssonSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons