Annons
Nyheter

Bröllopsgäst gick bärsärk i kalsonger

En orolig kvinna ringde polisen efter att ha blivit av med sin sambo på bröllopsfesten. Polisen fick samtidigt samtal om en man som levde rövare i en trädgård. Endast iklädd strumpor och kalsonger.
Hässleholm • Publicerad 3 maj 2020
Mannen minns inte hur han blev av med sina kläder men fick i alla fall låna en mjukisdress av polisen.
Mannen minns inte hur han blev av med sina kläder men fick i alla fall låna en mjukisdress av polisen.Foto: JANERIK HENRIKSSON / TT

En man hörde oväsen på natten och såg hur en skäggig person, iklädd endast kalsonger och strumpor, stod i hans trädgård och höll i en stor blomkruka. Strax drämde han den i marken, så att delar flög upp på en mur.

En kort stund senare passerade en bil med husvagn som den skäggiga mannen började springa efter.

Annons

Husägaren inventerade skadorna och såg att flera krukor – som han fått i födelsedagspresent av sin mamma – hade förvandlats till spillror. En lampa hade gått sönder i sina beståndsdelar. Trädgårdsmöbler var omkullvräkta.

Det visade sig att polisen redan hade fått larm om en man i kalsonger som gick bärsärk och därför skickat ut en patrull. Inom kort förstod polisen även vem den stökige mannen var, eftersom man blev uppringd av en orolig kvinna som saknade sin sambo. Han hade försvunnit från en bröllopsfest på Hässleholmsgården och inte synts till på en tid.

Det visade sig vara en smålänning i 30-årsåldern som blivit överförfriskad och avvikit.

En polis vittnar om hur han och kollegan sökte efter mannen i ett område som ligger ett par kilometer från festplatsen. Efter en stund uppmärksammade polisen hur något kastades mot deras bil. En man kom ut från ett hus och berättade att han sett en man iklädd kalsonger på tomten mitt emot. Och mycket riktigt, där hittade poliserna honom liggande på marken bakom ett par buskar. De lyfte fram honom och konstaterade att mannen inte verkade förstå att de var poliser. Han omhändertogs enligt lagen om berusade personer.

I efterhand har mannen berättat att han druckit för mycket på festen och inte minns något efter ett visst klockslag. Han vet inte varför han lämnade festen. Han minns inte heller hur han var klädd när polisen tog hand om honom eller vart hans kläder tog vägen. Han fick dock låna en mjukisdress av polisen.

Mannen, som tidigare är ostraffad, får nu betala skadestånd på 3 576 kronor till mannen som fick se sina saker förstörda. Han får även betala 12 000 kronor i dagsböter och 800 kronor till brottsofferfonden. Mannen får även stå för kostnaden för försvarsadvokaten, 6 584 kronor.

Totalt landar alltså kostnaderna på nära 23 000 kronor, förutom de försvunna kläderna.

Andreas LovénSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons