Annons
Nyheter

Långvarigt stopp i tågtrafiken efter brand i ställverk

En nedfallen kontaktledning har orsakat ett långvarigt stopp i tågtrafiken mellan Hässleholm och Höör. Prognosen är att störningen kommer fortsätta ända fram till söndag klockan 19.00.
Hässleholm • Publicerad 19 juli 2019
Bilden är tagen vid ett annat tillfälle.
Bilden är tagen vid ett annat tillfälle.Foto: Magnus Hjalmarson Neideman / SvD / TT

Vid 02:56 kallades räddningstjänsten till ett ställverk som brinner i Sösdala. Branden ska ha samband med en nedriven kontaktledning,

– Läget är under kontroll men det kommer inte köra tåg här på en avsevärd tid, säger Lars Wannong, insatsledare vid räddningstjänsten under natten.

Annons

Trafikverket meddelar att på grund av den nedfallna kontaktledningen råder stopp i tågtrafiken mellan Hässleholm och Höör. Förseningar och inställda tåg är att vänta, vilket påverkar sträckan Kristianstad - Malmö och Malmö - Stockholm. Vissa tåg kommer köra en annan väg än normalt.

Trafikverket meddelade efter lunch på fredagen att trafiken kommer återupptas tidigast klockan 19.00 på söndag den 21 juli.

Ersättningsbussar sattes under förmiddagen in på sträckan mellan Höör och Kristianstad, via Hässleholm. Vid 12.45 meddelade Skånetrafiken att pendelbussarna nu kör sträckan mellan Eslöv och Hässleholm. Resande till och från Kristianstad hänvisas till Pågatåg mellan Kristianstad och Hässleholm.

Här saknas innehåll

Viktor ErikssonSkicka e-post
Hilda ÄrlemyrSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons