Annons
Nyheter

Butik totalförstörd – polisen utreder rån och mordbrand

Matbutiken Trelleborgs bazaar totalförstördes i en brand under natten till måndagen. Troligen har det startat med ett rån och utanför butiken hittades en skadad man. Han kommer att höras av polisen under tisdagseftermiddagen.
Trelleborg • Publicerad 20 augusti 2018
Polisen har spärrat av området vid butiken. En teknisk undersökning ska göras och under tisdagen hörs den man som hittades skadad vid butiken.
Polisen har spärrat av området vid butiken. En teknisk undersökning ska göras och under tisdagen hörs den man som hittades skadad vid butiken.Foto: Johan Nilsson/TT

Larmet kom klockan 23.22. Branden ska ha varit kraftig och fullt utvecklad i delar av lokalen inledningsvis.

Så fort räddningstjänsten kom fram startades en insats med rökdykare som letade efter eventuella personer i byggnaden. Men ingen hittades där inne. Och rökdykarna fick lämna byggnaden när branden ökade i styrka, berättar räddningsledare Martin von Gertten.

Annons

Boende i ett intilliggande hus fick evakueras och personer som bor i närheten uppmanades av räddningstjänsten att hålla sig inne samt stänga fönster och ventilation om man mådde dåligt av röken som var kraftig. Vid klockan 00.30 uppgavs det inte längre vara någon spridningsrisk från den friliggande butiksbyggnaden. Två bilar som stod nära flyttades.

Foto: Johan Nilsson/TT

En man som tidigare ska ha befunnit sig inne i byggnaden anträffades utanför den och fördes till sjukhus med ambulans. Han ska dock inte ha fått några allvarligare skador. Polisen gjorde ett kort första förhör med mannen. Ett nytt längre förhör ska hållas med mannen under tisdagseftermiddagen.

– Vi behöver ett målsägandeförhör för att kunna få en sammanhängande bild om vad som hänt. Vi kommer inte att gå vidare förrän det är gjort, säger Ann-Christine Sjöbeck, förundersökningsledare på polisen.

Enligt Sjöbeck finns det många frågetecken som behöver rätas ut.

– Vi har till exempel ingen uppfattning om när det här från början startat, säger hon.

Tills vidare rubriceras händelsen som grov mordbrand och grovt rån. Det kan dock komma att ändras efter förhör. Polisen forsätter under måndagen att söka mannen.

Polisen är dock säker på att branden är anlagd.

– Det finns exempelvis uppgifter om dunkar och en bensinlukt, säger Ann-Christine Sjöbeck.

Polispatrullerna har även gjort förhör med boende i närheten, bland annat de som hittade den skadade mannen.

– Det har dock inte hjälpt till i att göra bilden av vad som hänt mycket klarare, säger Ann-Christine Sjöbeck.

Annons

Polisen kommer att göra en teknisk undersökning och har spärrat av platsen. Man såg också till att göra plats åt räddningstjänsten som fick fortsätta arbeta även under måndagsförmiddagen. Räddningstjänsterna från Trelleborg, Anderslöv och Klagstorp deltog i insatsen.

En skadad man hittades i samband med branden.
En skadad man hittades i samband med branden.Foto: Johan Nilsson/TT
Per-Johan Thörn WistrandSkicka e-post
Louise Cronholm LöfgrenSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons